Hendek Devlet Hastanesi bilindiği üzere ilçemiz Hendek'e uzun zamandır  hizmet vermekte. Kabuğuna sığamayan ilçe her geçen gün gelişmekte ve yeni yatırımları çektimekte ve büyümektedir.

Her geçen gün  büyüyen Hendek'e  Yeni bir hastane yapılmakta  olduğunu şüphesiz bilmeyenimiz yoktur.Yapımı süren yeni hastane bitene kadar Hendek Devlet Hastanesi Acil Polikiliğinde hastalar adeta balık istif muayene edilmekte, anlık müdahalelere gerekli özen gösterilememektedir. 

Can malın yongasıdır derler büyüklerimiz, İnsan yaşamı ve sağlığının kıymetini, sağlık elden gidince anlamaktayız. Özellikle Hendek Devlet Hastanesi Acil Polikiliği nin Hendek ilçesine ve vatandaşlara yakışrr hizmet vere bilmesi için çok daha özen gösterilmelidir.

Bir Polikilinik aynı anda hem acil vakalara müdahale ederken, diğer yan dan zaman zaman Emniyet birimleri nin getirdiği tutuklu muayenelerini de aynı ortamda yapılması bir hayli sıkıntı yaşatmakta

Öyleki zamanzaman Müşade odaları yetersiz kalmakta hastalar koridorlarda müşade altında tutulduğu gözlemlendi

Hal böyle olunca Hendek Devlet Hastanesi Personeli nin yetersiz olması da tüm bunlara eklenmesi, gerek mevcut personelin üzerindeki stres ve baskının artmasına neden olmakta gerekse vatandaşa hizmet safhasında, yönetici baskılarına maruz kaldıkları öğrenildi.

Özellikle haftasonu yığılmalarında Hastane'nin tam bir çile merkezine dönüşmesi Hendek Devlet Hastanesine gelen Vatandaşları çileden çıkartıyor.