Hendek Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ve Palyatif bakım servisleri düzenlenen törenle açıldı.

Hendek Devlet Hastanesi birinci basamak yoğun bakım ve Palyatif Bakım Servisinin açılışı yapıldı. Açılış törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, Hastane Başhekimi Celalettin Akyol, Yenikent Hastanesi Başhekimi Murat Akgül, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar Değirmencioğlu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, ilçe protokolü, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı. 

281 Personel

Açılış öncesi Hastane Başhekimi Celalettin Akyol, hastane hakkında bilgi vererek “ Hastanemiz 100 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanemiz inşaatı 2012 yılında başlamış olup 15 Aralık 2015 tarihinde hizmete açılmıştır. Hastanemizde 11 cihazla 36 hastaya diyaliz hizmeti verilmektedir. 15 uzman doktor, 9 pratisyen hekim, 3 diş hekimi, 114 yardımcı sağlık personeli, 39 memur, 101 hizmet alımı şeklinde toplam 281 personel ile hizmet verilmektedir “ Diyerek, hastanede bugüne kadar yapılan ameliyat, muayene ve müdahaleler ile ilgili bilgilendirdi.

Palyatif bakım ünitesi ilimizdeki ikinci bakım ünitesidir

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam da konuşmasında “ Hendek’imizin yeni ve modern bir birimini açmak için biraradayız. Palyatif bakım ünitesi ilimizdeki ikinci bakım ünitesidir. Bakımları evde olacak hasta grubumuz vardır, bu hastaların tıbbi ve psikolojik sorunları oalbilmektedir.  Bu birim hastaların yaşamını ağrısız ve rahat geçirebilmesini hedef alan bir hizmet çeşididir. Onları tek başına değil yakınları ile birlikte misafir ediyoruz. Yani bir anlamda hastane ve evi birleştirmiş oluyoruz. Palyatif bakımlarda evin güvenliğini, konforunu, psikolojik rahatlığını hastanenin güvencesiyle ve hastanın tıbbi desteği ile birleştirmiş oluyoruz. Türkiye’de bu tür hizmet birimleri yavaş yavaş kurulmaya ve yaygınlaşmaya başladı. Ayrıca birinci basamak yoğun bakımımızın da açılışını yapacağız. Hizmet alanımızı genişletmeye çalışıyoruz  “ Dedi.   

Avrupa ülkesinde bile olmayan bir standart

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, konuşmasında “ Bugün açılışlarını yapacağımız bu hizmetin ne kadar önemli olduğunu ihtiyacı olan çok daha iyi bilir. Gerçekten çaresiz ve zor durumdaki ailelerimize, hastalarımıza destek veren bir üniteyi açıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ne kadar güzel ve önemli bir proje olduğunu hep birlikte görüyoruz. 100 Yataklı bir hastane, hasta sayısına göre kişi başına brüt 200 metre kapalı alan düşmesi normların çok üstündedir. Bu birçok Avrupa ülkesinde bile olmayan bir standarttır. Bu da Devletimizin eriştiği büyük gücünü gösteriyor. Eskiler hatırlar, böyle hastaneler birçok  il merkezlerinde bile yoktu. Eski imkan ve ortamlarla mukayese edilince bir ilçede böyle bir tesisin gerçekleşmiş olması hayal bile edilemez. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü gösteriyor “Dedi.

Tek Devlet, tek Bayrak, tek Millet ve tek Vatan anlayışı içerisinde Devletimizin yanında olacağız

Vali Coş  “ Batıda büyük bir stabilizasyon varken, göreceli gerileme varken, doğuda önemli atılımlar olurken, Ortadoğuda başta Türkiye olmak üzere yeni gelişmeler varken ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir mirasın emanetçisi, bekçisi, koruyucusu, varisi konumundayken Türkiye’nin bu gelişmesinden, büyümesinden, güçlenmesinden, geçmişte olduğu gibi tekrar Dünya’da adaleti, hakkı, hukuku savunan sömürüye dur diyen bir devlet olmasından, Dünya’da nizamı koruyan bir devlet olmasından endişe ediliyor. Kendi sömürü düzenleri sona ereceğinden endişe eden küresel sömürgeci güçler, Türkiye’yi dizginlemeye, eskisi gibi kendisine mahkum etmek için çeşitli entrikalar peşinde koşuyorlar. Ekonomik istikrarı, siyasi istikrarı ekonomik istihdamı bozmak, Türkiye’de kaos yaratmak ve geleceğe olan güveni sarsmak, yatırımları azaltmak, istihdamı ve üretimi azaltmak sureti ile Türkiye’nin duraklaması, sonra da geriletilmesi için saldırılar yaptılar. Ama bunları aştık. En son 15 Temmuz da milletin desteği ile Devletimiz üstesinden geldi. Darbe girişimi yaptılar. Aziz milletimizin cesareti, feragati ile bunlar önlendi. Bir şer koalisyonu ile karşı karşıyayız, hepsinin ortak düşmanı Türkiye’dir. Terör örgütü ile mücadelemiz devam ediyor. İnşallah bütün saldırıları birlik, bütünlük ve beraberliğimiz ile yeneceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ekseninde, tek Devlet, tek Bayrak, tek Millet ve tek Vatan anlayışı içerisinde Devletimizin yanında olacağız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Sonuçta kazanan Türkiye olacak, daha güzel hastane, okul, üniversite, kültür merkezleri ve fabrikalar kavuşacağız.  Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, Vatanını  en çok seven  görevini en iyi yapandır, anlayışı  ile görevini yapanlara, hastanemizin yapımında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” Dedi.

Konuşmaların ardından, Hendek Devlet Hastanesi birinci basamak yoğun bakım ve Palyatif Bakım Servisinin açılışı yapıldı. Protokol hep birlikte servisleri gezdi. Günün anısına hep birlikte pasta kesimi yapıldı. 



Açılış sonrası Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek’te esnaflık yapan Kemal Aksu’nun daveti üzerine, esnafı ziyaret etti. Aksu, Vali Çoş’a, Atatürk portreli halı hediye etti. Vali Çoş, esnaf Aksu ve vatandaşlar ile bir süre sohbet ettikten sonra Hendek’ten ayrıldı.