Tunus’la ikili temaslar

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, Türk Dünyası Belediyeleri Birliği programı için gittiği Tunus gezisinin son derece verimli geçtiğini söyledi. Dünya genelinde 24 ülkeden 1055 belediyenin üye olduğu (TDBB), Tunus'ta dört gün boyunca resmi temaslarda bulundu.


Resmi temaslar

TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet Tunus'ta resmi temaslarda bulundu.  Karaosmanoğlu başkanlığındaki TDBB heyeti, İçişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Rıza bin Rabih, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Muhtar Hammami ve Yerinden Yönetim için Eğitim ve Destek Merkezi Başkanı Adil Ben Yahlef ile ayrı ayrı görüşerek çalışma toplantısı yaptı. TDBB heyeti daha sonra Tunus Belediye Başkanı ve Tunus Şehirleri Ulusal Birliği Başkanı Seyfullah el-Asram'la görüştü

 Kardeş şehirler

Tunus'un kardeş topluluklar ve kardeş milletler arasında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Demokratik geçiş dönemini yaşayan Tunus'ta gördüğümüz bu kararlılığın buradaki kalkınmayı daha da hızlandıracağına inanıyorum. Burada kardeş belediyeler ediniyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesiyle Susa şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzaladık. Ayrıca Keçiören Belediyesi ile Cendube şehri arasında da kardeş şehir anlaşması imzalandı. Tunus'un bütün büyük belediyeleriyle kardeş şehirler oluşturacağız."dedi.

İşbirliği protokolü imzalandı

Mahalli idareler ve Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve Tunus Belediyeler Birliği ile iyi niyet ve işbirliği protokolü imzalandığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu,"Böylece yerel yönetimler olarak Tunus'a ilk adımımızı atmış olduk. Bundan sonra karşılıklı ziyaretler, bilgi ve tecrübe paylaşımları devam edecek." diye konuştu.