Afrika’daki açlık ve sefalete duyarsız kalmayan Hendek Belediyesi, Kızılay Hendek Şubesi ile ortaklaşa yardım kampanyası başlattı.Kampanyanın ilk gününde beş tır gıda malzemesi bağışlandı.
Geçen yıl Ramazanda sel felaketi ile karşı karşıya kalan Pakistan’a yardım eli uzatan Hendek Belediyesi ve Hendek Kızılay’ı, bu yardım kampanyasına gösterdiği hassasiyetle 55 ili geride bırakmıştı. Pakistan’a gönderdiği gıda, giyim ve ev eşyasının yanı sıra orada ayrıca birde Hendek Mahallesi kuran Hendek Belediyesi, bu Ramazan ayında da Afrika’ya yardım elini uzatıyor. 
Hendek halkı duyarlı
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, Afrika’da binlerce insanın açlıktan can verdiği," Afrika’nın içler acısı durumunu görüyoruz. Bir parça ekmeğe muhtaç insanların olduğunu, çocukların açlıktan öldüğünü gördük. Onlar açken bizler tok uyuyamayız. Hendek halkı duyarlılığını her zaman göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti zorda olduğu dönemlerde 300 uçak kampanyası başlatıldı. Hendek halkı o dönemde iki uçak bağışlayarak duyarlılığını göstermiştir. Geçen yıl Pakistan’ın yaşadığı sel felaketine de duyarsız kalmayarak yaptığı yardımlarla 55 ili geride bırakmıştık. Hendek halkı bugünde duyarlılığını gösterecektir. İnanıyorum ki halkımız elinden gelen desteği verecektir. " Dedi.
Kızılay Sakarya İl Başkanı Ahmet İşgüzar da,  “ Ramazan ayının bu mübarek gününde, böyle güzel ve hayırlı bir işi başlattıkları için Belediye Başkanı Ali İnci ve Hendek Kızılay’ına çok teşekkür ediyorum.Gerçekten mağdur olan insanları,böyle anlamlı, manalı bir günde anlamak ve hatırlamak, onların dertlerini bir nebze olsun dindirip yaşamlarına katkı sağlamak,hem dinimize,hem de Türk milletine yakışan,örfümüze ve adetlerimize de uygun bir davranıştır.Hendek bu tür organizasyonlarda her zaman adından bahsettirmiştir.Hendek olarak katkı sağlayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum “ Dedi.