Hendek, Demokrasi Nöbetine devam

Demokrasi şehitleri için dua

Hendek’te Demokrasi şehitleri için dualar edildi.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden vatansever güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

Hendek nöbete devam

Hendek halkı Demokrasi nöbetine devam ediyor. Hendekliler darbe girişiminde şehit olan Demokrasi Şehitleri için gözyaşları arasında Kuran-ı Kerim okuyup dualar etti.

Hendek Müftülüğünden hocaların biraraya gelerek okuduğu Kuran-ı Kerim sesleriyle Hendek inledi.


Hendek halkı üç gündür Demokrasi Nöbetine meydanda toplanarak devam ediyor. Sabah saatlerine kadar meydanda oturup dualar eden Hendekliler, Demokrasiye, geleceğe ve iradeye sahip çıktı.

Hendek’te yatsı namazı sonrası okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından, protokol halka seslenerek, Demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulundu.

Tarihi ana şahitlik ediyoruz

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, tarihi bir gün yaşandığını belirterek “ Ülkemizde yaşanan darbe girişimine milletimiz kendini siper ederek durdurmuştur. Hep birlikte bu tarihi ana şahitlik ediyoruz, inşallah tekrar bu olayları yaşamayız. Halkımız bu darbe girişimine el koydu. Türk halkı bir daha böyle olayların yaşanamayacağını tüm Dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız evlere dönün diyene kadar meydanlardayız “ Dedi.

Geleceğimiz için, çocuklarımız için, Türkiye Cumhuriyeti için bu meydanlardayız

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Sizler bu meydanlarda olduğunuz sürece inşallah bir şey olmayacak. Herkes işlerinin başında olacaktır. Başkomutanımız bizlere evlerinize dönün deyinceye kadar bizler meydanlarda olacağız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, Türkiye Cumhuriyeti için bu meydanlarda olacağız. Tüm Müslüman ülkelerde karışıklıklar ve bizim ülkemizi karıştıramadılar. Hainler, halkın bu davaya bu kadar sahip çıkacaklarını bilseler darbe girişiminde bulunmazlardı. Asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Hendek’te daire amirlerimiz birlik içerisinde görevlerine devam ediyorlar. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığınız için teşekkür ediyoruz. Bizler de darbe girişiminde yaralanan gazilerimizi ziyaret ettik selamlarını iletiyorum “ Dedi.  

Türk Milleti, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu kahramanlığı 15 Temmuz’da göstermiştir

Kaymakam İdris Akbıyık, halka seslenerek “ Üç gündür meydanlarda Demokrasi nöbeti tutuyoruz. Bu Devlet bu millet bir avuç çapulcuya papuç bırakacak değildir. Türk Milleti, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu kahramanlığı 15 Temmuz’da göstermiştir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar gazilerimize acil şifalar diliyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, daire amirlerimiz, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, Hendek halkı ile birlik içerisinde bu hain saldırının karşısında duruyor. Bizim ordumuz kutsaldır, darbeyi desteklememiştir, yanında yer almamıştır. Ordumuz Peygamber ocağıdır. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Demokrasi nöbetimize devam ediyoruz “ Dedi.

Konuşmaların ardından, Hendek İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Yıldırım Beyazıt Keleş, İstiklal Marşı’nın tamamını okudu. Halk İstiklal Marşı’nı ayakta dinledi.

Daha sonra görme engelli on yaşındaki Muharrem Yılmaz, şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okudu.

Program sonunda Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü, halkın süreci sükunet içerisinde geçirmesinden dolayı teşekkür ederek, lokum dağıttı. Program sonrası Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara kek ve meyve suyu ikramı yapıldı.