HENDEK KENT KONSEYİ TOPLANDI

“Hendek” değil “Çukur”


    Konsey üyeleri, Hendek isminin terör ile birlikte anılıyor olmasından rahatsızlıklarını dile getirerek;  Hendek isminin İslam tarihinde önemli bir yeri olduğu vurgusu yapıldı. “Hendek ilçemiz, yetiştirdiği din alimleri, ulvi şehitler, önemli bürokrat ve bakanların yanı sıra olimpiyat şampiyonlarının yetiştiği bir beldenin ismidir. İlçemizin adının terörle birlikte anılmasından rahatsızlık duyuyoruz. Bundan böyle kazılan yerlerin adının Hendek olarak değil Çukur olarak adlandırılmasını öneriyoruz” dediler

 

         Kent Konseyi toplandı

       Kent Konseyi siyasi değil bağımsız bir kuruluştur

       Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Kent Konseyi toplantısına başkanlık eden Ali inci, Kent Konseyinde kentin her kesiminden üyelerin yer aldığını belirterek, “Kent konseyi siyasi bir kuruluş değildir. Hiçbir bütçesi ve yaptırımı olmayan Kent Konseyi sadece birlikte karar veren ve öneri getiren bir birimdir. Kent Konseyi tamamen gönüllülük esasına dayalı bağımsız bir kuruluştur. Burada alınan öneri ve projeler Ankara’ya iletilecektir” dedi.

     Hendek;  16 etnik grubun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının üst seviyede yaşandığı bir ilçenin adıdır.

 

Ali İnci konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli dostlar biliyorsunuz ki bugün ülkemizde büyük bir terör olayı var. Ancak ilçemizde çok değişik alt kimlikte ( 16 etnik köken)  hayatlarını idame ettiren kesimlerin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının üst seviyede yaşandığı bir ilçedir. Terörün her türlüsünü kınadığımızı ifade ediyorum. Hendeğimizde Türkiye’yi sarsan Ali Gaffar Okkan gibi büyük bir şehidimiz var. Günümüzde gerek bölücü örgüt mensuplarınca gerekse basın ve internet ortamında çokça kullanılan (Hendek Siyaseti) kelimesi mevcut. Hendek ismi İslam tarihinde yer almış bir mücadelenin ismidir.  İlçemiz ulvi şehitler vermiş, ordu komutanları  ve  İslam alimleri, kurra hafızlar , üst düzey bürokratlar yetiştirmiş, bakanlar çıkarmış, bunun yanı sıra Olimpiyat şampiyonalarında  İstiklal Marşını okutan, göndere Türk bayrağını dalgalandıran sporcuların yetiştiği  güzide bir beldenin ismidir Hendek.  Hendek ilçemizin adının terörle birlikte anılıyor olması hepimizi rahatsız ediyor.”

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da  kazılan yerlerin adı Çukur olmalıdır

 Hendek isminin manevi bir değeri olduğunu ifade eden İnci, “ Bu nedenle doğu ve güneydoğuda kazılan yerlerin adının Hendek olarak değil Çukur olarak anılması, adlandırılması ve yazılmasını arzu ediyoruz.  İşte Kent Konseyi olarak basının, internet editörlerinin ve siyasilerimizin bundan böyle eylemlere konu olan yerlerin isminin Hendek olarak değil çukur olarak adlandırılmasını öneriyoruz.  İnşallah bu çukurları kazanlar kendi çukurlarında boğulsunlar.”dedi.

 

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında “ Kent Konseyinin, Hendek ilçemizin gelişmesine kalkınmasına her anlamda pozitif katkı yapacağını umuyorum. Demokrasi açısından önemlidir. Konseyimizde alınan kararlar kamu kurum ve  kuruluşları, genel yönetimler ile yerel yönetimlere yol gösterici olacaktır. Hendek kelimesinin negatif anlamda kullanılması bizleri üzmüştür. Konseyimizin şubat ayı toplantısı hayırlı olsun “ Dedi.

 

    

Kent konseyi üyelerinin tamamı bu konuda görüş birliğine vardı. Toplantının ilerleyen sürecinde söz alan ve öneriler ortaya koyan konsey üyelerinin dile getirdikleri öneriler ve projeler kayıt altına alındı. Kent Konseyinin her ayın ilk Cumartesi günü saat 15.00’de toplanması kararının oy birliği ile alınmasının ardından Kent Konseyi toplantısı sona erdi.3