Hendek Şehit Mahmutbey İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Özkan CÖMERT okullarına Çanakkale Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte tarafından gönderilen heykellerin, bir kargo firması tarafından kırık bir şekilde teslim edildiğini iddia etti.

Hendek İlçesinde faliyet gösteren özel bir kargo şirketi tarafından gelen paketteki tüm heykellerin tamamının kırık çıktığı öğrenildi. 
Teslimat

Öğrencilerin görmesi için Çanakkale nin Kumkale İlçesi Belediye Başkanı Süleyman ERTE’den minyatür Çanakkale heykelleri istediğini belirten Okul Aile birliği Başkanı Özkan CÖMERT “Sayın başkan da Çanakkale’deki bir kargo şirketi ile heykellerimizi gönderdi. Bir gün sonra söz konusu kargo şirketinin bir çalışanı paketi bana teslim etti ve gitti” dedi. 

Tepki aldı 
Okul aile birliği üyelerinin nezaretinde açılan paketi açtığını söyleyen Başkan CÖMERT “Gelen tüm hediyelerimiz kırılmış, bunun üzerine hemen kargo şirketinin ilgili şubesine teslim ettim. Daha sonra ise şubeye giderek, telefon ile bölge müdürü olan bir bayanla görüştüm. Durumu kendilerine izah ettim, ama kendilerinden ummadığım bir tepki aldım” diye konuştu. 

Okul aile birliği başkanı ÇÖMERT “Benim için hediyelerin önemi çok büyük ola bilir ya da olmayabilir” diyen başkan “Ama bu olay sonunda bu kargo şirketinin güven verisi olmadığı ortaya çıkıyor” dedi. 
Teslim alınan kargoların muhakkak kontrol edilmesi gerektiği bu haber ile bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Özellikle kırıla bilir malzemelerin kargoya verilmemesi verilecekse de çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini ortaya çıkmakta.

Kargolarınızın teslim alırken muhakkak kontrol etmenizi, kontrol etmeden imza karşılığında alınan kargolardan teslim alanın mesul olduğunu bir kez daha hatırlamamıza sebep oldu. 
Bunun yanı sıra ilgili özel kargo şirketinin sorumsuz davranışı da büyük bir eksi olarak yansıyacağı şüphesizdir.

Hizmet sektöründe bu tarz mağduriyetlerin giderilmesi hususlarında çeşitli çalışmalar yürütülmekteyse de ilçelerde kargo şirketlerinin temsilcileri çok sık denetlenmeli ve bu tarz olayların giderilmesi gerekmektedir.