Sakarya ili hendek ilçesinde hendek belediyesi ve kızılay tarafından kurulan afrikaya yardım çadırında duygulu anlar yaşandı.4 Kız kardeş bir yıldır biriktermekte oldukları kunbarayı, afrikada açlıkla mücadele edenlere yardım etmek için kunbaralarını yardım çadırına teslim etiiler.

Ayşe , Elif , Melek , Rabia DİNÇER kardeşler harçlıkların dan artırmış oldukları paraları afrika yardım kampanyasına bağıladılar.Kumbaralarını afrikada açlıkla mücadele eden cocuklara bağışlayan kardeşler, orada yaşanan bu mücadeleye kendilerininde katkıda bulunmak istediklerini belirtiler. Bu nedenle uzun süredir biriktirmekte oldukları kunbar  ayı yardım çadırına teslim etiklerini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirten DİNÇER kardeşler.

Kumbaranın teslimi sırasın da görevlilerden Mehmet KARA ve Tahir YURT a teslim edilen kumbara  açıldı ve sayımı gerçekleştirildi. Kumbaradan 186 tl çıktığı belirtildi. Yardım çadırı yetkilileri çoçukların yapmış oldukları bu güzel davranıştan ötürü teşekkürlerini dile getirdiler. 

Yapılan yardımların hızla sürdüğünü belirten yetkililer. Hendek ilçesi genelin den yapılan yardım tutarının 50 bin tl türk lisası nın geçildiğini , çeşitli gıda firmaların dan tonlarca yardımın sevk edildiğini belirten yetkililer yardımların ramazan dolayısıyla fitre , zekat ve nakti yardımların yanı sıra gıda yardımlarından oluştuğunu söylediler.

Yardımda bulunan vatandaşların tc kimlik bilgileri ve imzaları alınarak yardımların kayda geçtiğini , ertesi gün de kendi adlarına çıkarılan banka dekontunun yardım cadırın dan bir nushasını ala bilecekleri belirtilmektedir. 

Bir Sene önceki pakistan yardımın da ilk 50 il sırada birinci olan ilçemiz Hendek bu tarz yardım kampanyaların da bir kez daha nekadar duyarlı olduğunu ortaya koymuştur.