Sakarya ili hendek ilçesi akşam saatlerin sürücülerin trafik kurallarına duyarlılığı oldukça düşmekte ve bir çok olası kaza meydana gelmektedir.

Özellikle akşam saatlerin de sürücülerin  iftara yetişme telaşesiyle bir  çok trafik kural ve işaretleri hiçe saydığı belirlendi.

Ziyagökalp cadesinde yer alan bayındır mobilya atolyesi nin hemen karşısında meydana geldi . Meydana gelen kaza da can kayı ve yaralanma yaşanmazken, araçlarda hasar meydana geldi.

Özellikle bu cadde üzerin de hendek köprü başı istikametine ve hendek istikametine giden araçların iftar saatlerinde oldukça hızlı gittiği şüphesizdir. 

Her nekadar yolun düzgün ve çift şerit olması yan yollardan cıka bilecek araçların çıkışı farketmiyecek şekilde hız yapmak anlamına gelmemektedir. 

Bunun yanı sıra hendek köprü başında yapılan trafik sinyalizasyon ışıklarına sürücülerin uymadıkları belirlendi. Hendek istikametin den çıkan araçların birçok kırmızı ışık ihlali yaptığı çekilmiş fotoğraflarla saklıdır. Adapazarı istikametinden gelen hızlı bir aracın cıkan araçlarla çakışması yaşanası olayların başında gelmektedir.

Trafik Kurallarına uyalım uymayanları uyaralım

Bir anlık kırmızı da durmanız  çirçok tehlikeyi önlemeniz anlamına gelmektedir.