18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 96. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle şehitlerimiz anıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla, Atatürk Anıtı´na çelenk koyulmasının ardından Ticaret Merkezi Konferans Salonu´nda devam etti.

Çelenklerin koyulmasının ardından Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Alper Oflas, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Oflas, bugünün 20. Yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşlarının 96. yıl dönümü olduğunu belirterek " Bu savaş Türk tarihindeki en önemli savaşlardan biridir. 3 Kasım 1914 ve 9 Ocak 1916 tarihleri arasında süren bu savaş Türk Tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale´nin sularında, Conkbayırında, Kocaçimende, Anafartalarda atılmıştır. Mustafa Kemal bu çetin savaşta Türk askerinin kahramanlıklarına tanık olmuş ve hayran kalmıştır. Tarihin görmüş olduğu bu amansız savaşta 253.000 askerimizi şehit verdik. Bağımsızlık, özgürlük ve vatanı için ölenlere minnet borçlu olduğumuzu hatırlatıyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz " Dedi.

Çelen töreni sonrasında Şehitlerin mezarları ziyaret edilerek, mezarları başında hocaların okuduğu Kuran-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Daha sonra Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu´ndaki programa geçildi. Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem, Hendek Belediye Başkan Vekili Ahmet Yaşartürk, , AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Daire Müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Programda Jandarma Komutanı Vekili Teğmen Soner Bozan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Teğmen Bozan, konuşmasında Çanakkale Zaferi´nin kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu belirterek " Bu zafer milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm Türk Ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz " Dedi.

Program, Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa film gösterisinin ardından öğrencilerin okudukları Çanakkale şiirleri ve tiyatronun ardından sona erdi.