Ayrıcalıklı, saygın ve farklı konum
Toplantının açılış konuşmasını Hendek Belediyesi Zabıta Memuru ve bando kursunun şefi Murat Özdin yaptı. Özdin, velileri ve öğrencileri bilgilendirerek “ Amacımız, Milli günlerimizde ve  ilçemize gelecek olan Devlet Büyüklerini karşılama ve uğurlamalarda, İlçemizi en iyi şekilde  temsil etmektir. Bando Teşkilatının İlköğretim 5. ve 6. Sınıflar ağırlıklı olup, 4 ve 7. Sınıflar lüzum görüldüğü takdirde alınacaktır. Bu sınıfların alınmasının iki sebebi var; Astsubay Bando Mızıka Okulları ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin alt yapılarını oluşturmak. Bu öğrencilerin büyük bir bölümü Hendek’teki herhangi bir lisede eğitim aldıklarını düşünürsek, 6 ila 8 yıl arasında müzik eğitimi vermiş olacağız.

Lise eğitiminden sonra, Konservatuarların alt yapılarını da yapmış olacağız. Hedefimiz Bandoyu Orkestrasyon şekline getirip ilçe dışı, bölge dışı hatta ülke dışında konserler verip ilçemizi tanıtmak ve adından en iyi şekilde söz ettirmektir.

Bu eğitimi başaran öğrenciler, kendi ayaklarının üzerinde durmasını, toplum içinde kendisini ifade etmesini, kendine güveni, mahallesinde, okulunda ve bundan sonra gideceği herhangi bir okulda ayrıcalıklı, saygın ve farklı bir konumda olacaktır “ Dedi.
Büyük düşünün
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, çocukların en iyi eğitimi almaları için gayret gösterdiklerini belirterek “ Hendek’te bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda hep büyük düşündük. Gençlerimizin de her zaman aldıkları eğitimde olsun yaptıkları çalışmalarda olsun hep büyük düşünmelerini istiyoruz. İlçemizde birçok dalda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkmıştır. En son Malezya’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda Dünya üçüncülüğü elde ettik. Yine ilçemizden bir hafızımız Hırvatistan’da yapılan Kur’an- Kerim’i güzel okuma şampiyonasında Dünya ikincisi oldu.

Güreşte yine Dünya Şampiyonumuz var. Bunlar sadece birkaç örnek.

İşte Hendek budur. Bu başarılarda siz velilere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkıp, onların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamalıyız. Açmış olduğumuz bando kursu da çocuklarınız için büyük bir fırsattır. Bu çocuklar ileride büyük başarılara imza atıp, ilçemizin adını en iyi şekilde temsil edecekler “ Dedi.
Konuşmaların ardından şef Murat Özdin, velilerin ve öğrencilerin sorularını cevapladı.