İlçemiz Hendek'i İkiye bölen D-100 kara yolu yüksek oranda su birikintileri sebebiyle kazalara sebebiyet vermektedir. Öyleki Her yağış sonrasın da yol kenarlarında yer alan su kanalları, yol üzerinde biriken suların tahliye edemektedir.

Bu sebeple yol üzerinde seyir halindeki araçların bir anda su birikintilerine girmeleri araçların yol üzerindeki kontrolünü azaltarak savrulmalarına sebep olmaktadır.

Özellikle Hendek İlçesine Düzce - Gümüşova İstikametinden girildiğinde, Hendek Nuriye Köyü Küçük Sanayi Sitesi Kavşağında biriken sular sebebiyle araçlar, yolda Hendek Kargalı Hanbaba Mahallesi, Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Lisesi önünde yer alan D-100 kara yolunda yağışlar sonrasında su birikintileri olmakta ve yoldan geçen araçlar su birikintileri nedeniyle araç hakimiyetleri nin kaybolmasıyla karşı karşıya kalmaktalar. 

Hal böyle olunca her yağış sonrasında, yol üzerindeki su birikintileri, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, yol üzerinde yer alan su birikintileri, gizli buzlanma ve kazalara adeta davetiye cıkarmaktadır. 

Hendek D-100 kara yolunda kış öncesi cidi çalışmalar yapılarak yolun biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir. 

Kazaların önceden önlemleri düşünülmediğinde, büyük kazaların yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. 

Bir an önce su birikintilerinin tespit edilerek, yolda yaşanacak kazaların önlemlerinin alınması gerekmektedir.