Hendek’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü kutlandı.


Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu. Törene Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Aşık, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Çanakkale Zaferi azmin mücadelesidir

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Aydın yaptı. Aydın, tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.




Vatan sevgisi en büyük gücümüz

 Aydın; “Çanakkale Zaferi tarihten silinmek isteyen bir ulusun, büyün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Bu zafer sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından bir olarak da milletimizin hissiyatında önemli bir yere sahiptir.”  Diyerek, şehit ailelerine seslendi. 

Şehit ailelerine seslendi

Aydın “  Değerli şehit aileleri, her biri unutulmaz birer kahramanlık destanı yazan evlatlarınız ile ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de, ettiğimiz askerlik yeminine sadık kalarak, tıpkı evlatlarınız gibi gerektiğinde vatan, Bayrak ve vazife uğrunda seve seve canımızı feda etmeye hazırız. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanı için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz “ Dedi.

Şehitliği ziyaret ettiler

Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ve Hendek Şehitliği ziyaret edildi.

Program, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti.