Hendek Mahmutbey Mahallesi Hendek Uludere üzerinde bulunan ve Cenaze Köprüsü olarak bilinen köprü yıkılarak yenisi yapılıyor. Mevcut köprünün hem araç hem yaya geçişine yetersiz kalması nedeniyle köprü yıkılarak daha geniş ve ihtiyaca cevap verecek ölçüde yapılacak. Köprü Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. 

Toplam 15 metre

Ekiplerin çalışmaya başlamasıyla birlikte köprü trafiğe kapatıldı. Trafik akışı,  Osman Yılmaz Caddesi’nden, Hendek Gençlik Merkezi Köprüsü ve Ziya Gökalp Caddesi Köprüsünden sağlanıyor.  Dört ay sürecek olan çalışmada köprü,  7.5 metre genişliğinde araç ve çift taraflı 3.75 metre genişliğinde yaya yolu yapılarak toplam 15 metre genişliğinde yapılacak. 

Cenaze Köprüsü daha modern olacak

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, mevcut köprünün araç ve yaya geçişine yetersiz olduğunu belirterek “ Mahmutbey Mahallesi’nde bulunan ve halkımız tarafından Cenaze Köprüsü olarak bilinen, Hendek Uludere üzerindeki mevcut köprünün, hem araç hem de yaya geçişi için yetersiz olması nedeniyle yenileme kararı aldık. Köprümüzün ihalesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Dört ay sürecek olan çalışma sonunda inşallah daha geniş, ihtiyaca cevap verecek, daha modern ve Mahmutbey Mahallesi’ne yakışacak olan bir köprü olacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na Hendek halkı adına yapılan çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun “ Dedi.