Hendek Çamlıca Beldesi Yolu üzerinde bulunan Çakallık köyü sınırında bulunan Elmacık Köprüsü görenleri hayretlere düşürüyor. Bilindiği üzere Hendek sularını tüm dünyaya ihraç etmekte ve o sular bu köprüden geçiyor. 


Çamlıca POL su fabrikasında meydana gelen yol kesme olayı dönüşünde fark etiğimiz bu köprü 10 larca köye ve fabrikaya hizmet etmekte peki bunun yazı var kışı var duracak aracı var duramayacak aracı var, bu köprü bu yola yakışıyormu ? kaldı ki yol durumları malum içler acısı tonajlı araçların aşırı sevkiyatları neticesinde yollar çok çabuk bozulmakta olduğu gözlemlendi. 

Bu kış bu köprüde durup karşıdan gelen araçlara yol verelim derken bir otobüs köprü öncesinde takla atmıştı. Aynı gün köprü korkuluklarında bir diğer kırkayak kamyon asılı kalarak ters takla atmıştı. Köprü öncesindeki rampa sebebi ile araçların hızlanması gerektiğinden görüş mesafesi nin de oldukça düşük olduğu gözlemlenen köprü öncesi ve sonrasında bekleyen araçların yan yana geçile bileceği alan kalmamaktadır. Durum böyle olunca kazalara sebep olan bu köprünün çift seride çıkarılıp, köprü öncesi ve sonrası için genişletme çalışmaları biran önce yapılması gerektiğini bir kez daha dikkat çekmek istedik.