Cumhuriyet Halk Partisi Bu gün Sakarya’da kapatılıp Büyükşehir Belediyesi’ne katılacak olan belediyelerde referandum yaptı. 

İlçemizde Bulunan Çamlıca Beldesinde sabah saatlerinde referandum sandıkları kuruldu, sandığa gelen ve belde belediyelerinin kapatılmaması için oy kullanmak için “halk oylaması sandığı”na Hendek Çamlıca beldesinde kayıtlı 2020 semenden 1220 sinin katıldığı bu seçmenlerin belde belediyenin kapatılarak büyük şehir’e bağlanmasına HAYIR diyerek  1210 seçmen ve Hendek Çamlıca Beldesi kapatılarak büyük şehre bağlanmasını isteyen EVET diyen 10 seçmen çıktığı öğrenildi. 

Sakarya il genelinde eş zamanlı kurulan halk sandıklarına ilgi yoğundu. 

Vatandaşın merkezden yönetilmesi hususunda çekinmeleri olduğu bu çekingenlerinden ötürü hayır oyu kullandıkları öğrenildi. 

CHP Sakarya İl Başkanı tarafından yürütülen çalışmada Sakarya genelindeki kapatılması düşünülen Belde belediyeleri nin çoğunluğunun belediyelerinin kapatılmaması husun da HAYIR oyu kullandıkları kurulan sandıklarla bir kez daha netleşmiş olduğu gözler önüne serildi. 

Sakarya genelinde yapılan bu çalışmanın Türkiye Büyük Millet Meclisinde sürdürülen belde belediyeler yasasını ne şekilde etkileyeceği merakla bekleniyor.