Kuzeyin İçmesuyu Garanti Altına Alınıyor

Karasu ve Kocaali’ye hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş, “Yaklaşık 4 milyonluk yatırımla şehrimizin kuzeyine içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceği garanti altına alınacak” dedi. 

 Rüstem Keleş, “Kısa bir süre önce Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizin temelini atmıştık. Çalışmalarımıza büyük bir hızla başladık. Ekiplerimiz bölgede yoğun bir mesai harcıyor” diye konuştu. 

4 Milyonluk Yatırım
Yaklaşık 4 Milyon TL’lik yatırımla Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğinin garanti altına alınacağını da belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm ilçelerimizde altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şehir genelinde devam eden çalışmalarımız kapsamında Karasu ve Kocaali için yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşallah projemizin tamamlanması Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Hendek Çamdağı İle Entegre Olacak

Projenin bölgede inşa edilmesi planlanan Çamdağı Barajı ile entegre olacağını da belirten Rüstem Keleş, “Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi en ileri teknolojiye sahip olacak. İnşası süren tesislerde içmesuyuna en ileri arıtma işlemi uygulanacak. Tesislerimizi Çamdağı Barajı ile entegre de edeceğiz. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanmasıyla kuzey bölgesinin içmesuyu güvence altına alınacak. Yaz aylarında yetersizlik, yağışlı havalarda bulanıklık yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.