Hendek Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi kurmak için ilk adımı attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Bursa Kültür AŞ tarafından yürütücülüğü üstlenilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili Bursa Kültür AŞ yetkilileri ile görüşen Hendek Belediyesi, Bursa Kültür AŞ’nin danışmanlığında Hendek’te Bilim ve Teknoloji Merkezi kuracak.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün talimatı ile 81 ilde Bilim ve Teknoloji Merkezi açılmasının kesinleşmesi sonrasında Hendek Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi kurmak için çalışmalara başladı.
 
 
Konuyla ilgili öncü şehir olan Bursa’da son üç yılını, bilim ve teknoloji merkezleri alanında çalışmalar yaparak geçiren, Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan, bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ana bina inşaatı devam ediyor. Halihazırdaki düzenekler Ekim ayından itibaren Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, ziyarete açılıyor. Sizleri, gelecek ay hem sergimizi gezmeye hem de mevcut inşaatımızı görmeye davet ediyorum.  Bilim ve teknoloji merkezlerinin önemi yurtdışında gerektiği gibi anlaşılmış. Ülkemiz bu merkezlerle yeni yeni tanışıyor. Biz yaklaşık 3 yıldır konuyla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu süreçte edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya her zaman hazırız. Hendek Belediyesi, bu konuda çok hevesli, kendilerine elimizden gelen her tür desteği vermekten mutluluk duyarız.”dedi.
 
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bilim merkezi için uygun olabilecek mekanları Rıfat Bakan’a tanıttı. İnci, Hendek’te bir çok ilki gerçekleştirdiklerini, eğitimin özellikle de uygulamalı eğitimi önemsediklerini ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bilim Merkezi için kullanılacak binanın tahsis edilmesi üzerine içlerinde sergilenecek deney düzenekleri Bursa Bilim ve Tekonoloji Merkezi tarafından sağlanacak. Rıfat Bakan, görüşmeler esnasında yerli üretime son derece önem verdiğini ve üretimcilerin gelişmesi için destek olduğunu belirterek, Hendek Bilim Merkezi’nin yerli düzeneklerle donatılmasının önemini vurguladı. Bakan ayrıca, merkezlerin kurulum ve işleyiş sürecinin doğru yönetilmesi için gereken  ekibe kendi tecrübeli ekibi ile de yön göstereceğini ekledi.