İnsanlık dramı sona erdi

Hendek ilçesi Kargalı Hanbaba Mahallesi ile Yukarıçarıkuru köy hudutu arasında yaklaşık 9 m2 kulübede yaşam mücadelesi veren 74 yaşındaki Der ailesi’ne Hendek Belediyesi ve Hendek Kaymakamlığı  yardım eli uzattı.
Hendek Kargalıhanbaba Mahallesi ile Yukarıçalıkuru köy sınırında  9 m2’lik bir kulübede yaşam mücadelesi veren Der ailesinin durumu Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye gelen bir telefonla ortaya çıktı. 
İnci ve Ayhan müdahale etti
 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kendisine gelen ihbar telefonunu üzerine İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan ile birlikte yaşlı çiftin yaşam mücadelesi verdiği kulübeye kar nedeniyle ulaşmakta güçlük çektiler.  Araçtan inen İnci ve Ayhan yürüyerek ulaştıkları yaşlı çiftin kulübelerinde yaşam mücadelesini görerek hemen müdahale ettiler.


Yaşlı çift, evlerinden ayrılmak istemedi
İnci ve Ayhan ekipleri arayarak verilen adrese gelmelerini istedi.  Belediye Fen İşleri ekipleri, yağan tipiye rağmen kısa zamanda yaşlı çiftin yolunu açtılar.  İlk aşamada yiyecek ve yakacak yardımında bulunulan yaşlı çift, bütün ısrarlara rağmen 18 yıldır yaşadıkları kulübelerinden ayrılmak istemediler. Yaşlı çifti ikna edemeyen Kaymakam Ayhan ve Başkan İnci  çifte yiyecek ve yakacak yardımının ardından ayrıldılar.
İkna edildiler 

Ertesi gün sabah yaşlı çiftin yanına tekrar giden Başkan İnci, yaşlı çiftin komşularına ulaşarak yaşlı çiftin kıramayacağı ve onlara her zaman yardımcı olan komşularının ikna edici konuşması neticesinde yaşlı çift belediyenin tahsis ettiği 60 m2 lik prefabrik konutlara taşınmayı kabul etti. Yaşlı çifti kulübelerinden alan belediye personeli Yenimahalle de Hendek Belediyesi’nin gözetiminde enerjisi, yakıtı, yiyeceği, temizliği ve prefabriklerde kalan vatandaşların sağlıklarının sürekli takip altında tutulduğu prefabrik evlerden birine yerleştirildi.


Sıcak bir yuvaya kavuştular
İki oda, banyo, tuvalet, mutfak ve antreden oluşan prefabrik ev temizlenmesinin ardından, soba  çek yat, yerlere halı ve oturma odasına yeni koltuklar, Hendek Kaymakamlığınca tahsis edildi. Yeni kıyafetler alınan yaşlı çift, hastane de kontrolden geçirilmelerinin ardından yeni evlerine yerleştiler.