Belediyemizden hiç bir beklentisi olmayan avukat arkadaşımız tebrik ediyor


Meclise başkanlık eden Hendek belediye başkanı Ali İnci, meclis üyelerinden gelen; “başkanım kar çalışmaları konusunda oldukça şikayetler var” sözüne yanıt olarak   ilçemizin bir dönem demokrat parti ilçe başkanlığınıda yapan avukat İsa Cerav’ın kendisini bizzat arayarak ; “ hiç bir beklentisi olmayan  avukat arkadaşımız , oldukça ağır geçen kış şartları karşısında Hendek belediyesinin gerek belediye hoparlöründen yaptığı uyarılara gerekse belediye ekiplerinin geceli gündüzlü çalışarak  olumsuzlukları gidermesi takdirle karşılanmaktadır. Teşekkür ediyorum” dediğini anımsatarak Hendek ilçesinin  coğrafi konumu nedeniyle  kışı çok çetin geçirdiğini,ilçe  merkezinde kar kalınlığının 70 cm ye ulaştığı düşünüldüğünde belediye çalışmalarının üst düzeyde olduğunu kabul etmeliyiz.” Diyerek çalışmaların küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı.


Tuz değil deniz kumu


Vatandaşlardan gelen, “belediye tuzlama çalışmaları neden yapmıyor?”  sorusuna da yanıt Hendek belediyesi ulaşım müdürü Eyüp çizer’den geldi . Çizer, “evet biz Hendek belediyesi olarak tuzlama yapmıyoruz ancak onun yerine daha ucuz maliyetli  ve  buzda kaymayı  ve buzlanmayı engellemek  için  deniz kumu atmak suretiyle  çalışmalarımız devam ediyor” diyerek meclisi bilgilendirdi. 


İlçemizdeki bu birlik devam ettiği sürece ilçemizde hiç bir problem kalmaz


Hendek insanının dünya görüşünün farklılaştığını ifade eden başkan İnci; “artık bizim insanımız aynı Avrupada olduğu gibi gönüllü olarak kar temizliğine katılıyor. Vatandaşımızın katılması bizi memnun eder. Çünkü bizim elimizdeki personel  toplamı memuruyla,işçisiyle 116 kişiden oluşuyor. Tüm bunlara rağmen ilçemizdeki üst geçitlerin kar’ını temizlemeye varıncaya kadar  temizlemeye gayret ediyoruz. Bizim çalışmalarımızı halkımız takdir ediyor” diye konuştu. 

Vatandaşlarımız arasında gönüllülerimiz var tebrik ediyorum
Başkan; “ Avrupanın bazı ülkelerinde gönüllü trafik müfettişleri var,trafiğe yön veriyorlar. Onlar gönüllü olarak bu işleri yapıyorlar.İşte benim ilçemde de  gönüllü kaldırımlarda çalışan nsanlarım var” diyerek bu şekilde çalışan kişileri kendi fotoğraf makinası ile fotoğrafladığını söyleyerek mecli üyelerine çektiği fotoğrafları göstererek; “  şehirlilik ruhunu taşıyan bu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda da onları ziyaret ederek evlerine konuk olacağım” dedi. Başkan İnci, ilçemizde bu birliktelik olduğu müddetçe  ilçemizde hiç bir problem kalmaz.  Kar çalışmalarında açık söylemek gerekirse belediye olarak görevimizi yaptığımızı düşünüyorum”  dedi.


Art niyetle bakanlara pirim vermeyin


Oturuma başkanlık eden başkan Ali İnci tüm bu çalışmalara paralel olarak belediye hoparlörümüzden meteorolojiden alınan bilgiler ışığında gerekli uyarılarında yapıldığını belirtti. Başkan İnci, Hendek ilçesinin coğrafi olarak düz bir yapıya sahip olduğunu, tuz atıldığında alt yapının zarar gördüğünü ifade ederek; “ art niyetli olanların kahvehane köşelerinde  farklı konuştuğunu ancak bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


CHP Soru önergesi verdi


CHP Meclis üyesi  Ziyaeddin Ferman meclis başkanlığına dilekçe ile soru önergesi vererek sorularına yazılı yanıt verilmesini istedi.  Soruları tek tek okuyan başkan İnci, burada meclis huzurunda sorularını açıklıkla yanıtlayayım,  toplantı sonrasında da yazılı yanıtımı verebilirim” diyerek  sorulara ayrıntılı cevaplar verdi. Hendek belediye meclisinin bu dönemki  başarısının hep dilde olduğunu gelinen bu noktada en büyük emek belediye meclis üyelerimizindir” diyerek söze girdi. 


Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmayı önleyecektir


Başkan inci; “değerli arkadaşlar kentsel dönüşüm dolayısıyla çarpık yapılaşma, ve bunun yanında deprem riski olan  eskimiş olan binalarla ilgili meclisimizde aldığımız karar  doğrultusunda kentsel dönüşüm kararı aldık. Bizim burdaki olayımız  sakarya’da meydana gelen depremde en çok  iki katlı ve eski binalar olduğunu gözlemledik. Ve iki yıl önce bu meclis tarafından kentsel dönüşüm kararını aldık. Kararımız, Kemaliye mahallesi,başpınar ve mahmutbey mahallesinin bir kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Bu şekilde hem şehrimizin merkezinde çarpık
yapılaşmayı önlemek adına bu kararı aldık. 


Bu kararın altında CHP’ninde imzası vardır


Bu kararın altında o dönemde CHP meclis üyesi olarak Ali Özçakır hocamız vardı. Kendisininde bu kararın altında imzası vardır”  dediğini anımsatarak özçakır’a ithafen;  “hocamız bu karara taraf olduğunu tek şartının hiç bir vatandaşımızın mağduriyet yaşanmamasını istediğini  kararın bu yönüyle yerine getirilmesini arzu ettiğini ifade etmişti” diyerek  bilgiler aktardı. Başkan İnci, kentsel dönüşüm  alanlarının belli olduğunu ancak bu alan içersinde yıkılması gerekli olan binalarla yeni deprem  şartlarına uygun ekonomik ömrü devam eden  , yaptığımız projelerede uyum sağlayacak olan binalarında kayrılmasının gerekli olduğunu belirtti. Başkan İnci, kentsel dönüşüm kararı doğrultusunda yıkılacak bina yıkılacak,korunacak binalarda korunacaktır. Bu dönüşüm kararında hiç bir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir” dedi. Başkan inci, 18. Madde uygulamasının belediye tarafından devam ettiğini ifade ederek; şunu önemle belirteyim ki bu meclis önemli bir meclistir. Bu meclis açık bir meclistir. Bu belediye başkanı açık bir belediye başkanıdır.” Diyerek  sözü imar planlarına getirdi.


İmar planları askıya çıkmıştır vatandaşlarımız mutlaka kontrol etsinler


İmar planlarının belediye binasında askıya çıktığını hatırlatan başkan inci, vatandaşlara seslendi. Lütfen askıya çıkan haritalarımızı vatandaşlarımız kontrol etsinler ve yasal süre içersinde  itirazları varsa mutlaka belediyemize müracaaat ederek  dilekçe ile müracaatlarını yapsınlar.  Haritacılar tarafından yanlışlıklar yapılabileceğini bunun da vatandaşlardan gelebilecek  itiraz dilekçeleri ile tekrar belediye meclisimizin komisyonlarınca  tekrardan gözden geçirileceğini mağduriyetlerin olduğu bölgelerde gerekli değişikliklerin komisyon kararları doğrultusunda oluşacağının da altını çizdi.  Başkan İnci asıl kastlarının 18. Madde uygulamaları , bina yükseklikleri  ve meclisimizde alınmış kararların hepsini  yasal olarak imar planlarına işlenmesi olarak görüyoruz. İmar planlarında bunun dışında bir olayımız yok.”diyerek  hem meclis üyelerini hem de soru önergesini veren CHP meclis üyesini bilgilendirdi.

Yeni belediye binası 10 katlı olacak


Seçim beyannamesindede belirttilen yeni belediye binası hakkında meclis üyelerini hem görsel hemde işleyiş bakımından bilgilendiren başkan İnci, “ inşallah yapmayı düşündüğümüz yeni belediye binamız  ikiz kuleyi andırıyor ve 3 katı yer altında olmak üzere toplamda  10 katlı olacak” diyerek yeni belediye binası ile ilgili olarak küçük tüyolar verdi. Meclis üyelerine teşekkür eden meclis başkanı Ali İnci toplantının sona erdiğini ifade ederek meclis toplantısını sonlandırdı.