Hendek’te kurban hazırlıkları

Hendek Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Hendek Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Hendek Belediyesi tarafından yıllardır başlatılan uygulama ile sokaklarda kurban kesimine son verilen uygulamada vatandaşlar kurallara uygun olarak kurbanlarını kesimhanelerde kestirmeleriyle, çevre kirliliği de önlenmiş oldu. Hendek Belediyesi zabıta ekipleri tarafından da bayram öncesinde kurban kesimhaneleri titizlikle denetlendi.

Alo  188

Vatandaşlar İslami kurallara uygun ve hijyenik ortamda kurbanlarını gönül rahatlığı ile kestiriyorlar. Kurban Bayramında toplu kesim yapılacak olan kesimhaneler belirlendi. Belediye zabıta ekipleri toplu kesim yapılacak kesimhanelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşların rahat ve hijyenik ortamda kurbanlarını kestirebilmeleri için ekipler incelemelerini titizlikle sürdürüyor. Belediye Mezbahanesinde ve toplu kesimhanelerinde de bir imam bulunup İslami kurallara uygun olarak kesim yapılmaktadır. Herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekim ve 188 beyaz masa ekibi ile  zabıta ekipleri hazır bulunacak.

Sokaklarda kurban kesimine son

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, hedefledikleri gibi sokaktaki kurban kesimlerini tamamen ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Yıllardır başlatmış olduğumuz uygulamayla Türkiye'de bir ilke imza atarak örnek olduk. Bu konuda kasaplarımız ve vatandaşlarımız da oldukça duyarlı davranıyorlar. Sokaklardaki kötü görüntülere sebebiyet vermemek ve çevre temizliği açısından belediyemiz tarafından her kurban bayramı öncesi toplu kesimhane yerleri tespit ediyoruz. Vatandaşlarımız rahatlıkla kurbanlarını kestirebilirler “ Dedi.

Hendek Belediyesi - 614 61 59

Alo 188

2012 KURBAN BAYRAMI TOPLU KESİM YERLERİNE HENDEK BELEDİYESİ TELEFONLARINDAN ULAŞA BİLİRSİNİZ