HENDEK BELEDİYESİ KATI ATIK AKTARMA TESİSİ

VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA DEVRİ SONA ERİYOR

Hendek Belediyesi’nin kurduğu transfer istasyonuna gelen çöpler, tırlara yüklenerek; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Aktarma Sahasına ulaştırılacak. Böylece yüzde 15 oranında iş gücünden, yüzde 30 oranında da maliyetten tasarruf edecek.

Çöpü Kamyonlar Toplayacak, Tırlar Taşıyacak

Hendek’in günlük 90 ton civarında çöp ürettiğini aktaran Başkan İrfan Püsküllü; “Takdir edersiniz ki bu çöplerin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi çok ciddi bir konu. Katı Atık Aktarma Alanında uygulanacak yöntem sayesinde etrafa gerek koku, gerekse de sızıntı anlamında bir sorun yaşatmayacaktır. Toplanan çöpler aktarma tesisinde bekletilmeden TIR’larla alınarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama alanına götürülecek.” dedi. Başkan Püsküllü, yapılan hizmetin tüm kent halkının yaşam kalitesini artıracağına inandığını söyledi.

Nuriye Çöplük Sahası kapatılıyor

Hendek genelinde bir günde toplanan çöpleri Nuriye Çöplük Sahası’na ortalama 12 kamyon ile taşıyan Hendek Belediyesi, çöp aktarma istasyonu ile kamyonlarla toplanan çöpü tırlara yükleyip, günlük olarak 3 seferde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisine taşıyacak. Nuriye Çöplük sahası ıslah edilerek yeşillendirilip halkımızın kullanımına açılacak.

Çöpler depolanmayacak

Başkan Püsküllü çevre ve ekonomi dostu bu sistemle ciddi bir tasarruf sağlanacağını da söyleyerek “Eğer yatırım yaparsanız, araç-gereç alıp teknolojiyi kullanırsanız, hizmet yapabilme şansınız artıyor. Biz de alacağımız yeni katı atık transfer araçları ile büyüyen sınırlarımız içinde hizmet vereceğiz. Yeni çöp transfer istasyonunu yaparak ilçe merkezimizden ve uzak mahallelerden gelen çöpleri yere bırakmadan TIR’lara koyup nakledeceğiz.CO2 Emisyonları, gürültü ve görüntü kirliliği azaltıp, yakıt, işgücü ve zamandan tasarruf sağlamayı hedefliyoruz.”dedi.