Hendek Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ila açılan kaynak kursu devam ediyor.

Hendek Belediyesi bünyesinde hizmet veren BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi’nde verilen kursa onar kişilik gruplar halinde kursiyerler ders alıyor. 1.5 Ay sürecek olan kursta, kursiyerlere gazaltı kaynak dersleri, teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

Teorik dersler BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi’nde verilirken, uygulamalı dersler de  Endüstri Meslek Lisesi’nde veriliyor. Kurs boyunca kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödeniyor.

1370 kişi

BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi’nde bugüne kadar, inşaat ustalık belgesi 850 kişi, kaynak 530 kişi, engelli bilgisayar kursu 30 kişi, hasta ve yaşlı bakım kursu 75 kişi, girişimcilik kursu 75 kişi, hükümlü bilgisayar kursu 50 kişi, mantar yetiştiriciliği kursu 50 kişi, süt sığırcılığı kursu 150 kişi, arıcılık kursu 50 kişi, fidanlama 160 kişi ve tekstil330 kişi olmak üzere toplam 1370 kişiye meslek kursları verildi.
 
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bel-İş Meslek Edindirme Merkezi Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, kursiyerleri ziyaret etti.

Başkan İnci, kursiyerlerin durumu hakkında bilgi alıp, uygulama sırasında kursiyerlerin çalışmalarını takip etti.

Hendek,  sanayi şehri

Başkan İnci, gençlerin meslek sahibi olmaları için meslek kursları açtıklarını belirterek “ İlçemizde işsizlik sorunu kalmadı. Belediye hoparlörlerinden işçi anonsları yapılan bir ilçe konumundayız. Bu güne kadar İŞKUR ile ortaklaşa birçok meslek kursu açtık.

İşsiz insanları meslek sahibi yapmak adına projeler ürettik. Seçim öncesi söz vermiş olduğum projelerden birisi olan BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi'ni hemen hayata geçirdik. İşsiz ve işveren arasında köprü vazifesi yaparak birçok vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Mesleği olmayan insanlara da meslek kursları açarak onların da meslek edinmelerini sağladık. Siz gençlerin kendinizi geliştirip, aranan insan olmak için çok çalışmanız gerekiyor. Bu kurslarla kolunuza altın bilezik takmış olacaksınız. İlçemiz her alanda olduğu gibi sanayisiyle de gelişmiş bir ilçedir. Yoğun gayretlerimiz sonucu fabrikaların ilçemizde yatırım yapmalarını sağladık. Gençlerimiz ve işsiz insanlarımız için büyük bir fırsattır. Elinize geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Başarının sırrı çalışmaktır “ Diyerek, kursiyerlere başarılar diledi.