Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi ile Hendek Belediyesi´nin düzenlendiği etkinlikte 13 görme engelli, Samanlı Dağları´nın zirvesindeki bin 500 rakımlı Kartepe´de hayatlarında ilk kez kayak yapmanın heyecanını yaşadı.
Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk´ün de aralarında bulunduğu 13 görme engelli, refakatçileriyle Kartepe´nin zirvesine en yakın yerleşim yeri olan Maşukiye Mahallesi´ne geldiler. 
Burada bir iş yerinden kayak malzemelerini kiralayan ve refakatçilerinin yardımıyla kayak giysilerini giyen görme engelliler, 17 kilometrelik yolculuğun ardından Kartepe´nin zirvesindeki bin 500 rakımlı The Green Park Resort Hotel´e ulaştılar. 
İlk olarak kayak eğitmenlerinden kayağın nasıl yapılacağı dersini alan görme engelliler, kendilerine ayrılan 15 metrelik özel pistte hayatlarında ilk kez kayak yapma heyecanını yaşadılar. 
Yaklaşık 1 saat boyunca, zaman zaman refakatçileriyle, zaman zaman da yardım almadan kayak yapan görme engelliler, daha sonra otobüsle Sakarya´ya döndü. 
Gazetecilere açıklama yapan Aşkın Şentürk, Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi´nin 1997´den bu yana aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini söyledi. Asıl amaçlarının toplumla bütünleşmeyen ve kendilerini eve kapatan görme engellilerin sosyalleşmesini sağlamak olduğunu kaydeden Şentürk, bunu gerçekleştirmek için dernek olarak birçok etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını anlattı. 
Bu etkinliklerden birisinin de görme engellilerin kayak yapmasını sağlamak olduğunu kaydeden Şentürk, "Hendek Belediye Başkanı Ali İnci´ye giderek Kartepe´de böyle bir etkinlik yapmayı planladığımızı söyledim. Benim isteğim sadece ulaşımımızın sağlanmasıydı ancak başkanımız sağolsun buradaki bütün ihtiyaçlarımızı karşılamayı kabul etti. Bugün de buraya geldik" dedi. 
-"Hayatımızda ilk kez kayak yaptık" 
Kayak yapmaya gelen arkadaşlarından 9´unun görme yetisinin hiç olmadığını ifade eden Şentürk, şunları söyledi: 
"Diğerleri ise çok az görebiliyor. Çoğu görme engellimiz evlerinden çıkmıyor. Ama biz bugün burada büyük bir cesaretle hayatımızda ilk kez kayak yaptık. Yaptığımız şeyin diğer görme engelli kardeşlerimize örnek olmasını istiyoruz. Bunu yaptıktan sonra aileler, çocuklarına evlerden çıkmaları adına telkinler de bulunacak. Aileler, görme engelli çocuklarına ´Bak bunlar da görmüyor ama başarabiliyorlar´ diyecekler." 
Yapılan etkinliğin Türkiye´de bir ilk olduğunu vurgulayan Şentürk, "Biz öyle uçuk projeler yapalım istedik ki, görme engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkmalarını ve geleneksel hale getirmeyi planlandığımız bu etkinliğe gelecek yıl gelmelerini sağlayalım" diye konuştu. 
Şentürk, dernek olarak 2012 yılı içerisinde yamaç paraşütü ve deniz kayağının da aralarında bulunduğu çok sayıda etkinlik yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi. 
Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Çizer de engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için birçok çalışma yaptıklarını, bu kapsamda Başbakanlık Özürlüler İdaresi´nden çok sayıda ödül kazandıklarını söyledi. 
Engelli vatandaşlara belediye olarak yardımcı olmalarının kendilerini çok mutlu edeceklerini belirten Çizer, "Bu desteğimiz devam edecek. Engelli kardeşlerimize her türlü özveriyi göstereceğiz. Biz onların her zaman yanında olacağız" dedi. 
Görme engelli Zekeriya Topatan ise ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını belirterek "Bu kayak yapma konusunda ilk deneyimim oldu. Ancak pek fazla başarılı olamadım ama denemeye devam edeceğim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.