Hendek Belediyesi, “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesi Projesi “ için harekete geçti. Otoparka elektronik atık konteynırı koyuldu.

Hendek Belediyesi tarafından elektronik atıkların toplanması için, özel bir şirketle anlaşarak Belediye karşısındaki otoparka elektronik atık konteyneri koyuldu. Elektronik atıkların tehlikelerini aza indirmek ve kontrolsüz atıkları önlemek için Hendek Belediyesi, elektronik atıkları diğer atıklardan ayrı toplayacak. Hendek’te bozulan elektronik ev aletleri ve elektronik eşyalar artık özel olarak yapılan e- atık konteynırında görevlilere teslim edilecek.

Proje kapsamında kullanılmayacak durumda olan, elektrikli süpürgeler, ütüler, tost makineleri, ekmek kızartma makineleri, kahve makineleri, çamaşır makineleri, kurutucular, bulaşık makineleri, fırınlar, elektrikli sobalar, mikrodalga fırınlar, ısıtma regülatörleri, termostatlar, radyo ve televizyon setleri, video kameralar, müzik aletleri, yazıcılar, bilgisayarlar, fotokopi makineleri,, notebook bilgisayarlar, hesap makineleri, faks makineleri ve telefonlar, çöpe atılmak yerine elektronik atık konteynırında toplanarak, çevreye verdiği ciddi zarar önlenmiş olacak.