Cuma günü akşam saatlerinde başlayıp, dört gündür aralıksız yağan yoğun kar nedeniyle Hendek Belediyesi Fen İşleri Ekipleri 24 saat aralıksız karla mücadeleye devam ediyor. Yüksek mahallelerde yaklaşık iki metreyi bulan kar yağışı merkezde de 80 cm yi buldu.
Hendek Belediyesi Fen İşleri ekipleri merkezde sabaha kadar yol açma çalışmalarını sürdürürken, yüksek mahallelerde de çalışmalara aralıksız devam ediyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ekipler 24 saat çalışarak, ana arterler başta olmak üzere ara sokaklarda da iş makinaları ile yolları açıyor.




Kaygan zeminlere dikkat

Ekipler yaya kaldırımlarını püskürtmeli araçla temizlerken, ağaçlarda biriken karlar da yıkılma tehlikesine karşı silkeleniyor. Zabıta ekipleri de kaygan zeminlere uyarıcı levhalar koyarak vatandaşları uyarıyor. 



18 Mahalle yolunda kar mücadelesi

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kapalı olan, Dikmen, Kadifekale, Kurtuluş, Aksu, Bakacak, Yeniyayla, Göksu, Kocatöngel, Dereköy, Eskıbıçkı, Bıçkıatik, Güldibi, Hicriye, Muradiye, Harmantepe, Kırktepe, Yarıca ve  Kızanlık’ta yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Dört gündür aralıksız yağan etkili kar yağışında yüksek mahallelerde kar kalınlığı yaklaşık iki metreyi bulurken merkezde de 80 cm yi buldu. Ekipler merkez ve uzak mahallelerde yol açma çalışmalarını sürdürecek.



Tüm ekipler seferber

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek “ Etkili olan yoğun karda ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sorunsuz sürdürüyorlar. Bizlere gelen talepler doğrultusunda da ekiplerimiz vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına elinden gelen desteği veriyor. Karla mücadelede tüm ekiplerimiz ve tüm iş makinalarımız seferber oldu.  24 saat çalışıyoruz, inşallah vatandaşlarımız mağduriyet yaşamayacaklar “ Dedi.