Belediye Meclisi Yeşilyurt’ta toplandı


Yeşilyurt Cazibe merkezi
“Hendek’in her alanını cazibe merkezi haline getirdik”
Hendek Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Yeşilyurt Mahallesi’nde yapıldı.
Hendek Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Yeşilyurt Mahallesi’nde, belediye toplantı salonunda Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Başkanlığında yapıldı. Her ay Hendek Belediye Meclis Toplantısı, Hendek Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılırken, Eylül ayı toplantısı, Hendek’e bağlanan Yeşilyurt Mahallesi’nde yapıldı. Toplantıya meclis üyeleri tam kadro katıldı.
Toplantıda gündemde bulunan altı madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesi belediyenin 2013 mali yılı bütçesinin ve gündemde bulunan ikinci madde,  2013 mali yılı ücret tarifesinin plan ve bütçe komisyonuna havalelerinin yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki üçüncü maddede bulunan imar harçlarının güncellenmesi kararı da oy birliği ile kabul edilirken, Hendek Belediyesi’ne ait bir arsanın da Anaokulu yapılmak üzere İl Özel İdaresine devredilmesine oy birliği ile karar verildi. Gündemde bulunan son madde de belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması kararı da oy birliği ile kabul edildi.
Yeşilyurt cazibe merkezi
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından,  Başkan İnci Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılan hizmetlerle ilgili belediye meclis üyelerini bilgilendirdi.  Başkan İnci, Yeşilyurt Beldesi’nin Hendek’e bağlanıp mahalle olduktan sonra birçok hizmet yapıldığını belirterek “ Yeşilyurt Meydanı’nda tretuvar, asfalt ve yol genişletme çalışmalarında sonra modern bir görünüme kavuştu. Mezarlık bakımı yaparak, mezarlık içerisinde iç yollar açıp kilit parke döşedik. Belediye Hizmet binasında tadilat yaparak güzel bir görünüme kavuşturduk. Cadde ve mahalle aralarında 1000 adet ağaç dikerek, asfalt yaptık. Gençlerimize futbol sahası yaptık. İlaçlama ve temizlik hizmetlerimiz aksatılmadan yapılıyor. Hendek, Yeşilyurt arasında düzenli ulaşımın sağlanması için otobüs seferleri düzenledik. Daha birçok hizmet verdiğimiz Yeşilyurt Mahallemizin çehresi değişti. Hedefimiz Yeşilyurt’u cazibe merkezi haline getirmektir “ Dedi.
 
Daha sonra Başkan İnci ve Meclis üyeleri hep birlikte Yeşilyurtspor’u ziyaret etti. Kulüp Başkanı ve sporcular, Başkan İnci’ye kendilerine ve spora yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.