2018 Yılının İlk Meclis Toplantısı

Hendek Belediyesi 2018 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı.

Hendek Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, meclis toplantı salonunda yapıldı. Gündemde bulunan dokuz madde tek tek görüşüldü.  Toplantının açılış konuşmasında İrfan Püsküllü 2018 yılının ilçemize, ilimize, İslam Alemine hayırlar getirmesi temennisi dileklerinde bulundu.

Atılan işçiler mecliste

Ocak Ayı meclis toplantısına bir süre önce 2. OSB’de bulunan bir fabrikadan atılan işçiler de katıldı. Bağımsız meclis üyesi Cengiz Şişman atılan işçilerle ilgili bir konuşma yaptı. Konuya vakıf olduklarını ve işçilerle daha önce görüştüklerini ifade eden Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’de meclisten bir komisyon oluşturarak fabrika yöneticileriyle görüşeceklerini söyledi.

139 personel var

Başkan İrfan Püsküllü sözleşmeli memur çalıştırılması ile ilgili gündem maddesinde de meclisi bilgilendirdi. Başkan Püsküllü Hendek Belediyesinin 310 memur kadrosu olmasına rağmen 60 memur ile çalıştıklarını, 154 işçi kadrosu olmasına rağmen ise 47 işçi ile çalıştıklarını ifade ederek, “Belediyemizde avukat ve 31 sözleşmeli personel ile birlikte toplam 139 personelimiz bulunmakta” dedi.

Oybirliği ile geçti

Toplantının ilk gündem maddesi olan 2018 yılı Denetim Komisyonuna üye olarak İsmail Hakkı Albayrak, Bilal Deniz ve Haşim Oturak seçildi. Toplantının diğer gündem maddeleri 2018 yılında çalıştırılacak pözleşmeli personelin, emekli olacak işçilerin kıdem tazminatının ödenebilmesi için İller Bankasından kredi kullanılması, belediyeye ait kullanım olanağı bulunmayan 3 adet aracın satışları ile ilgili komisyon raporunu, belediyeye ait kullanılmayan 14 adet aracın satışı, Martinler Mahallesinde belediyeye ait 915 no’lu parselin satışı ile ilgili komisyon raporu, Başpınar Mahallesi (192 Ada) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına askı sürecinde yapılan itiraz ile ilgili komisyon raporu, Nüzhetiye Mahallesi (1095-1096 Adalar) ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili komisyon raporu ve Akova Mahallesi 2 ve 3 kat imarlı bölgede kat artışı yapılarak 4 kat olarak planlanması maddeleri görüşülerek karar bağlandı.