Okulun tarih öğretmeni Kamil Özdemir’in sorumluluğunda yürütülen hayat dersleri programı öğrencilere akademik bilgilerin yanında çeşitli alanlarda başarılı olmuş şahsiyetleri okula davet ederek öğrencilerle buluşturup başarı öykülerinden dersler çıkartmayı amaçlıyor.

 Okul müdürü Seyfi Yücel’in takdimiyle başlayan programda; “Yakın zamanda eğitim öğretime başlayan okulumuz çeşitli alanlarda önemli mesafeler kaydetti. Siz öğrencilere derslerinizin yanında yarın hayata atıldığınızda işinize yarayacak kısadan hisseler tarzı bilgilere de ihtiyacınız olduğunu düşünüyoruz. Bu ay konuğumuz Sayın Ali İnci oldu. Kendisi Sakarya kamuoyunda önemli ve dikkat çeken bir şahsiyet, yakın zamana kadar küçük bir Anadolu ilçesi olan Hendek son zamanlarda kendinden sıkça söz ettirmeyi başardı. Bu başarıda Sayın Ali İnci’nin önemli katkısının olduğunu düşünüyoruz. O nedenle sizlerle tanıştırmak, tecrübelerinden yararlanmak istedik. Kendisi davetimizi kırmayıp okulumuza kadar gelmesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Öğrencilerle neşeli dakikalar geçiren Başkan Ali İnci; “Ortaokuldan sonra babamın isteği ile İmam Hatip Lisesi’ne yazıldım. Başlangıçta derslerimin çok iyi olduğunu söyleyemem ama lise iki sırasında babamın rahmetli olması sebebiyle ailemizin geçimi sırtımıza yüklenince hayatın gerçeğini anladım ve derslerime sıkı çalıştım. Bir yandan okul, iş ve biryandan da spora devam ettim. Güreşte önemli dereceler elde ettim. Liseyi bitirdikten sonra Anadoluhisarı Spor Akademisi’ni kazanıp bitirdim. Üniversite yıllarımda dersler ve bir yandan da ticarete atıldım. Girişimcilik yönümü geliştirdim. Okul bittikten sonra bir süre öğretmenlik yaptım. Ticaret daha cazip gelince kardeşlerimle birlikte ticarete atıldık ve bugün ekonomik anlamda önemli bir noktaya geldik. Siyaset her zaman ilgimi çekmiştir. Bugün Allaha şükür siyaset aracılığı ile insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm amacım siz gençlere daha güzel bir şehir bırakabilmek” dedi.

Öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen söyleşisinde İnci; “Okulunuzu, öğretmenlerinizi ve sizleri çok beğendim. Hayatta başarılı olmak için mutlaka çok çalışmak gerekiyor. Sizler, bizlerden daha iyi imkanlara sahipsiniz o nedenle daha güzel işler başarabilirsiniz. Söyleşinin ikinci bölümünü güzel Hendeğimizde yapacağız. Sizleri Bayraktepe’ye bekliyorum” diyerek okuldan ayrıldı.