Kardeş topluluklar Yozgat’ta buluştu

TDBB, durmak bilmiyor

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla Yozgat’ta gerçekleşen Kardeş Topluluklar Buluşması, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleşti

BULUŞMA YOZGAT’TA GERÇEKLEŞTİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması, Yozgat’ta gerçekleştirildi. Hendek Belediye Başkanı ve TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci’nin katıldığı programa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi ve TDBB’ye üye belediye başkanları hazır bulundu.

BİRLİKTE AĞAÇ DİKTİLER

İlk olarak Yozgat Şahintepesi’nde gerçekleşen etkinlikte Bosna Hersek’in ilk devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç ile Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un büstlerinin açılışı yapıldı. Ardından TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, Şahintepesi’ne çam ağacı dikti.

BOZDAĞ İLE ÇİÇEK’TEN ÖVGÜ

1. Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, etkinliğin kardeş ülkelerin buluşması ve kaynaşmasına katkı sunacağına değindi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, TDBB’nin bu yönde çok başarılı çalışmalar yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyleyerek, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. TBMM Başkanı Çiçek de, TDBB’nin Türk dünyasında çok önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLLERİ

Etkinlikte söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Türk dünyası, her an dayanışma içerisinde olmalı, dost ve kardeşlerimizle ortak hareket etmeliyiz. İşte Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak, yerel yönetimler bazında, biz bu birlikteliği sağlıyoruz. Hükümetimizin bu konuda yürüttüğü başarılı dış politikayı bu açıdan çok önemli görüyoruz, TDBB olarak destekliyoruz’’ ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın Oş ile Bosna Hersek’in İlijas şehirleriyle Yozgat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.








TDBB YÖNETİMİ TOPLANDI

Törenin ardından ise Birlik Yönetim Kurulu, Başkan Karaosmanoğlu’nun idaresinde toplandı. Toplantıda Yozgat’ta gerçekleşen başarılı etkinlik nedeniyle Belediye Başkanı Başer’e teşekkür edilirken, gündem maddeleri ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu, Yozgat’ta gerçekleşen etkinliğe verdiği katkılar nedeniyle Vali Yazıcı ile Belediye Başkanı Başer’e birliğin hediyelerini takdim etti.