Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e birliğin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi.

Bir süre önce görev değişikliği gerçekleşen Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri,  TDBB eski başkanları ve TDBB Yüksek Danışma Kurulu üyeleri Milletvekilleri Erol Kaya ve Nihat Zeybekçi ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarete yönetim kurulu üyeleri Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kurucu Üye H. Hüsamettin Koçak, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Pendik Belediye Başkanı S. Kenan Şahin, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katıldı.
Yeni yönetime görevinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birliğin faaliyetlerini desteklediğini belirterek, hükümetler arasındaki iyi ilişkilerin halklara yayılmasında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü belirtti. Şehircilikteki deneyimlerin paylaşılmasının da bu yöntemle olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, kardeş şehirlerin sayısının artmasıyla sahiplenmenin de artacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca bu tip faaliyetlerin Balkanlara da yayılması gerektiğinin üzerinde durdu. Ziyaret sonunda TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e birlik adına bir hediye sundu.