Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’yle birlikte Kırgızistan’a gitti.

Birlik Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki heyet Kırgızistan’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Heyet TDBB’nin proje ortakları arasında yer aldığı arasında yeraldığı Manas Üniversitesi ile gerçekleştirilecek ‘Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu’ konulu uluslararası sempozyuma katılacak. Kırgızistan Cumhuriyeti programı 28 Mayıs ile 4 Haziran tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek.

 CELALABAD VE OŞ PROGRAMLARI

Programlar kapsamında Kayseri Talas Belediyesi tarafından kardeş şehri Kırgızistan’ın Talas şehrindeki fırın açılışı gerçekleştirilecek. Ayrıca Celalabad Belediyesi ile Tarsus Belediyesi kardeş şehir protokolü imzalayacak. Kardeş şehir projeleri kapsamında Özgen Şehri’nde Dostluk Çocuk Parkı’nın  ve buna benzer projelerin gerçekleştirilmesi için incelemeler ve ziyaretler yapılacak, üst düzey ziyaretler gerçekleştirilecek.