Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile katıldığı İspanya’nın Cadız Şehrinde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Genel Kurul toplantısına katıldı.

26-27-28 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Genel Kurul Toplantısı “Yerelleşme-demokrasi-kalkınma alanlarında yenilik”  başlığı altında gerçekleşti. Türkiye’den giden heyete Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlık etti.


Türkiye Belediyeler Birliği üyesi 48 belediye başkanın katıldığı genel kurulun açılış konuşmasını CEMR Başkanı ve Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster yaptı. Krizden çıkış stratejileri, Dünya’da yerelleşmenin durumu, kamuya hizmet, nesiller arasında diyalog ve dayanışma, Avrupa-Latin Amerika ilişkileri, daha iyi bir büyüme için yenilik, cinsiyet eşitliği, bir hedef olarak yerel sürdürülebilir kalkınma, göçmenlerin entegrasyonu, ortaklıklar yoluyla Avrupa’yı inşa etmek, yerelleşme- demokrasi-kalkınma-ileri bir Avrupa hangi yol? Konularının işlendiği panellerde alanlarında uzman kişiler panelist olarak katıldılar. Sakarya’dan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün katıldığı genel kurul 3 gün sürdü. Başkan İnci, kurulun son derece verimli geçtiğini söyleyerek dolu dolu bir program olduğunu ifade etti.