11-14 Ekim 2012 tarihinde CNR Expo Center’da bu yıl MÜSİAD tarafından 14.’sü düzenlenen fuara katılan Fildişi’nden gelen işadamları Hendek ilçesini de ziyaret ettiler.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri olan heyete MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik ettiler. Bayraktepe Tesisleri’ni gezen heyet Türk tarihini ve Hendek tarihini öğrenme imkanı buldular.

Rölyefleri gezdirerek tek tek bilgi veren Başkan İnci, daha sonra Hendek Kültürevi’ni gezdirdi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, iki ülke arasında ilişkilerin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Fildişi Cumhuriyeti artık kendi kendini yönetebilen bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. İki ülke arasında ticari ve siyasi ilişkilerde gelişirken STK’lar da ilişki içerisindeler. Bunlar memnuniyet verici.”dedi.

 MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, “Bir sivil toplum kuruluşu olarak düzenlediğimiz fuarlar halkımızın, iş çevrelerinin ve uluslararası iş âleminin büyük ilgisiyle karşılaşmıştır. Şüphesiz amacımız daha büyük başarılar, daha büyük fuarlar, daha fazla ticarettir. Her iki yılda bir düzenlediğimiz MÜSİAD Uluslararası Fuarı, üyelerimizin ve ülkemizin dış ticaretinin artmasına katkıda bulunmak ve Türk mallarının tüm dünyaya satılmasına vesile olmak amacıyla gayretli bir şekilde devam edecektir.”dedi.

Fildişi’nden gelen heyet, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye misafirperliğinden dolayı teşekkür etti. Heyete, lokum, fındık, pişmaniye ve Bayraktepe resmi olan plaket hediye edildi.