Hendek belediye başkanı Ali İnci, son günlerde ilçenin en önemli gündem maddesi olan Kensel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak belediye meclisini bilgilendirdi. Başkan inci, imar planlarının askıya çıktığını, vatandaşların mutlak suretle kontrol etmelerini, haritalarda yanlışlıklar yapılabileceğini belirterek, “biz kimseyi mağdur etme taraftarı değiliz, bütün vatandaşlarımız bunu böyle bilsinler” dedi.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmayı önleyecektir

Başkan inci;  hendek belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerine selendi. İktidarıyla muhalefetiyle bu meclisin açık ve şeffaf olduğunu  vurgulayarak “değerli arkadaşlar kentsel dönüşüm dolayısıyla çarpık yapılaşma, ve bunun yanında deprem riski olan  eskimiş olan binalarla ilgili meclisimizde aldığımız karar  doğrultusunda kentsel dönüşüm kararı aldık. Bizim burdaki olayımız  Sakarya’da meydana gelen depremde en çok  iki katlı ve eski binalar olduğunu gözlemledik. Ve iki yıl önce bu meclis tarafından kentsel dönüşüm kararını aldık. Kararımızda, Kemaliye mahallesi,başpınar ve mahmutbey mahallesinin bir kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Bu şekilde hem şehrimizin merkezindeki  çarpık yapılaşmayı önlemek hemde bu zamana kadar gerek binaların kat yükseklikleri gerekse ufak tefek imar değişikliklerini , 18. Madde uygulamalarının tümüne imar haritalarına işlemektir “ dedi.   Başkan İnci, Hendek belediyesinde iki yıl önce alınan karar meclis üyelerimizin hepsi tarafından oy birliği ile geçmiş, bu kararın altında muhalefet meclis üyelerimizinde imzası vardır. Biz şeffaız,bizde ayrı gayrı olmaz” diye konuştu.

Hendek belediye başkanı Ali İnci, kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen alanlarda bulunan yeni binaların ekonomik ömürlerinin devam ettiğini,  bu binaların yapılan projelere uyum sağlamasının dikkate alınacağını  bu nedenle  yeni binaların yıkılmasının  söz konusu olmadığını belirterek bu konuları vatandaşlara anlatmalarını istedi.