İnci, “Hayat dersi-2”


Geçtiğimiz yıl Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen Hayat Dersleri Programı’na konuk olan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, dersin ikinci bölümünü Hendek’te verdi. 

 
Birincisi okulda
 
Okulun tarih öğretmeni Kamil Özdemir’in sorumluluğunda yürütülen hayat dersleri programı öğrencilere akademik bilgilerin yanında çeşitli alanlarda başarılı olmuş şahsiyetleri okula davet ederek öğrencilerle buluşturup başarı öykülerinden dersler çıkartmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Şenpiliç Endüstri Meslek Lisesi’nin programına konuk olan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, konuşmasının sonunda “Okulunuzu, öğretmenlerinizi ve sizleri çok beğendim. Hayatta başarılı olmak için mutlaka çok çalışmak gerekiyor. Sizler, bizlerden daha iyi imkânlara sahipsiniz o nedenle daha güzel işler başarabilirsiniz. Söyleşinin ikinci bölümünü güzel Hendeğimizde yapacağız. Sizleri Bayraktepe’ye bekliyorum” demişti. 
 
İkincisi Hendek’te
 
Söyleşiye katılan öğrenci ve öğretmenleri Hendek Gençlik Merkezi’nde ağırlayan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, söyleşinin ikinci bölümünde, öğretmenlik, ticaret hayatı ve belediye başkanlığı dönemini anlattı.  Öğrencilerle neşeli dakikalar geçiren Başkan Ali İnci; “Okul bittikten sonra bir süre öğretmenlik yaptım. Ticaret daha cazip gelince kardeşlerimle birlikte ticarete atıldık ve bugün ekonomik anlamda önemli bir noktaya geldik. Siyaset her zaman ilgimi çekmiştir. Bugün Allah’a şükür siyaset aracılığı ile insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm amacım siz gençlere daha güzel bir şehir bırakabilmek” dedi. 
 
Bayraktepe’de tarih dersi
 
Hendek Gençlik Merkezi’nde bowling salonu, çocuk dünyası ve kafeterya da zaman geçiren öğrenciler daha sonra Bayraktepe Tesisleri’ni gezdiler. Öğrencilere Bayraktepe Tesisleri’ni gezdirerek, Hendek Kültür Evi, rölyefler, Osman Anıtı ve şehitlik hakkında bilgi veren Başkan İnci, geçmişini bilmeyenin, geleceğini sağlıklı kuramayacağına dikkat çekti. Selman Dede Mesire Alanı’nı da ziyaret eden Şenpiliç Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Seyfi Yücel, Müdür Yardımcısı Adem Solakumur, Tarih Öğretmeni Kamil Özdemir ve öğrenciler Başkan İnci’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.