Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago Kentinde 1886'da, 8 saatlik işgünü için başlatılan mücadelenin yıldönümü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı tüm çalışanlar ve alın terini üretime dönüştüren emekçiler için özel bir anlama sahiptir.

1 Mayıs’ı kaygı, korku, telaş günü gibi karşılama duygusundan ivedilikle kurtularak, dünyada 165 ülkenin kutladığı gibi bir mutluluk, bir sevinç, bir emek, dayanışma, barış, bahar güzelliği olarak kutlamamız gerekmektedir.

Pek çok ülkede, işçi hareketinin sosyal ve ekonomik kazanımlarını bayram olarak kutladığı bu anlamlı günün, ülkemizde de resmi tatil ilan edilmesi, toplumsal barışa hüviyet kazandırmak adına sevindirici bir gelişmedir.

Hendek Belediyesi olarak çalışan işçilerimizi büyük bir ailenin üyeleri gibi görüyoruz. Belediyemiz işçi haklarına karşı gösterilen hassasiyet ve işyeri barışı konusunda örnek belediyeler arasındadır. Belediyemizde sağladığımız bu güzel ortam, hem yönetimimizin, hem de yetkili sendika ve işçi kardeşlerimizin ortak çabalarıyla gerçekleşmiştir. Güçlü ve zengin bir toplum hedefine ancak, işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve emeği istismar etmeden, üretimi artırarak ulaşabiliriz. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm işçi kardeşlerim ile tüm dünya işçi ve emekçilerinin bayramı olan 1 Mayıs'ın barış ve huzur içinde geçmesini temenni ediyorum.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI
ALİ İNCİ