Mardin’den misafir geldi

İnci “Herkes, elini taşın altına sokmalı”

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu’nun davetlisi olarak Sakarya’ya gelen Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) üyeleri, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri oldular.

Bayraktepe’yi gezdiler

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu’nun geçtiğimiz haftalarda Sakaryalı bir grup gazeteciyi iki gün boyunca Mardin ve Diyarbakır'ı gezdirmesinin ardından Mardinlilerde Sakarya’ya konuk olarak iadei ziyaret yaptılar. Mardin Sultan Musa Okuma Salonu Müdürü Mehmet Sıraç Babur, Şeyhmus Acu, Kutbettin Adsan, Aral Köyü Muhtarı Hüseyin Doğan, Yüce Köyü Abdülkerim Zadeoğlu, Üzlüce Köyü Muhtarı Memduh Babur ve Sultan Şeyhmus Camii İmamı Mehmet Basri Ayan Sakarya’ya geldiler.

“Herkes, elini taşın altına sokmalı”

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu’nun davetlisi olarak Sakarya gelen Mardinli heyet Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri oldular. Misafirlerini yemekte ağırlayan Başkan İnci, Hendek Kültür Evi, rölyefler, Osmanlı Anıtı ve Şeyh İzzettin Beratı hakkında bilgi verdi. Öğretmenlik hayatına ilk Mardin Kızıltepe Lisesi’nde başladığını söyleyen Başkan İnci, “Sizlerin misafirperverliğini unutmam mümkün değil. Bizler aynı geçmişten gelen ortak kültür oluşturmuş bir topluluğuz. Bir elin parmakları gibiyiz. Kız alıp vererek akraba olmuşuz. Daha çok gidip gelmemiz, empati yapmamız lazım. Herkesin elini taşın altına sokması lazım.”diyerek doğu batı kardeşliğinin engellenemeyeceğini söyledi.

Mardinli misafirler Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek Mardin’e davet ettiler.