“Alternatif Yol” bitiyor Hendek’te yollar açılıyor

Cumartesi ve Pazar günleri Hendek halkına ve ilçe dışından gelen misafirlere hizmet veren Bayraktepe Sosyal Tesisleri ve Selman Dede Mesire Alanı güzergahında çalışan ağır tonajlı tırlar ve kamyonların ortaya çıkardıkları görünmeyen tehlikenin önüne geçmek için Hendek Belediyesi’nin yaptığı “Alternatif Yol” çalışması tamamlanıyor. 


Hendek Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yürütülen yol açma çalışmasıyla Hendek-Bayraktepe-Selman Dede-Kocaali yolu büyük ölçüde rahatlayacak. 20 metre genişliğinde ve ilk bölümü 750 metre uzunluğunda olan yeni yol Hendek- Kocaali yolunun dar ve virajlı olan bölümünü kapsıyor. İlk bölümün tamamlanmasının ardından ikinci bölümüne geçilecek. İkinci bölümde de çalışmalar başladı.

Alternatif yol yaklaşık 2 km

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, mevcut yolun tehlike arz ettiğini belirterek“Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak adına arazi sahipleri ile birebir görüşerek, onlarında rızaları doğrultusunda bedellerini ödemek kaydıyla alternatif yol çalışmamızı başlattık. İş makinalarımız ve personelimiz geceli gündüzlü çalışarak yolun alt yapı çalışmalarını kısa zamanda tamamladılar. Alternatif bu yol bittiğinde normal güzergahtan özel otoların seyri gerçekleşecek, tehlike arzeden ağır tonajlı araçlar ise alternatif yoldan trafik akışlarını sağlayacaklardır. Her zaman dediğimiz gibi Hendek herşeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bunun inancı ile çalışıyoruz.” dedi.