16 ülkeden 250 sanatçının katıldığı nevruz şenlikleri Hendek Bayraktepe’de gerçekleştirildi. 

Geleneksel hale gelen Uluslarası Nevruz şenlikleri Hendek programı kalabalık katılımla gerçekleşti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği başta olmak üzere bir çok belediye ve üniversitenin ortaklığında gerçekleştirilen ve ilk olarak 17 Mart tarihinde Eyüp Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayan Uluslar arası Nevruz Şenlikleri Hendek Programı bugün gerçekleştirildi.

Hendek Bayraktepe’de gerçekleştirilen Nevruz programına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş,Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Sakarya Ak parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu,Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,protokol üyeleri ve halkın katılımıyla nevruz şenlikleri kutlandı.

Bu yıl gerçekleştirilen şenliğe Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başkurdistan(RF), Gagavuz Yeri(Moldova), Altay(RF),Hakas(RF), Saha-Yakut(RF), Tataristan(RF), Tıva(RF), Kırım(Ukrayna), Irak Kerkük Türkmenleri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi(Çin)’nden kutlamalara 250’ye yakın sanatçı katıldı.

17 Mart tarihinde İstanbul Eyüp’te başlayan etkinlikler 30 Mart 2013 tarihinde Adana’da yapılacak olan kapanış etkinlikleri ile son bulacak.