Bayraktepe’ye ziyaretçi akını , Başkan İnci “ Geçmişimizi geleceğe taşıyoruz “ Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesis’i yerli, yabancı ziyaretçi akınına uğruyor.
16 Türk devletinin bayrağı ve rölyefleriyle tarihin yeniden yaşatıldığı ve  gelecek nesillere güzel bir miras olarak kalacak olan Bayraktepe,  her yaş grubundan insanların büyük ilgisini çekiyor.
Ziyaretçi akını

Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 Türk Devleti'nin bayraklarının bulunduğu, bağımsızlığını ve özerkliğini yeni ilan etmiş mevcut Türk Devletleri’nin bayraklarının da yer aldığı Bayraktepe’de, devletlere ait rölyefler ile tarih yeniden yaşatılıyor. Bu özellikleri sebebiyle okulların vazgeçilmez tarih dersi mekânı olan Bayraktepe, hizmete girdiği günden beri en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.


 Büyük bir kompleksten oluşan Bayraktepe’de, 5 bin kişilik anfi tiyatro,  şehitlik, botanik park,   parklar, yürüyüş  yolları, restoran, Hendek Kültür Evi,  Şeyh İzzettin İsmail Efendi Beratı’nın bulunduğu Osman Bey anıtı ve  eski F-10 savaş uçağı da yer alıyor.


“Geçmişten geleceğe bakıyoruz ”

Bayraktepe’nin yerli ve yabancıların, en çok ziyaret ettiği  yerlerin başında olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan İnci, “ Geçmişimizi geleceğe taşımak için gelecek nesillere bir miras bırakmak istedik. “ Geçmişten geleceğe bakıyoruz “ sloganıyla yola çıkarak Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan Türk Devletleri’nin bayraklarını, rölyeflerini ve tarihçelerini Bayraktepe’de ölümsüzleştirdik. Bayraktepe Tesisleri’nde bulunan rölyefler ve tarihçeler, özellikle çocuklarımızın geçmiş tarihi keyifle öğrenebilecekleri bir tarih kütüphanesidir.Özellikle gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Okullardan akın akın öğrenciler geliyor. Bayraktepe Tesisleri tarihimize sahip çıkmak, geçmişi geleceğe taşımak, ecdadımıza ve gelecek nesillere borcumuzu ödemek adına yapılmış  bir çalışmadır. Yurt içinden ve dışından gelen misafirlerimizi de Bayraktepe’de ağırlıyoruz. Buraya gelenler hem manzaraya hem de tesise hayran kalıyor  “ Dedi.

Bayraktepe’de hafta sonları da açık büfe kahvaltı olup, gelen vatandaşlar kahvaltılarını yaparken, kahvaltı sonrası da çaylarını yudumlayıp önlerinde uzayıp giden yeşil Hendek denizine dalıp gidiyorlar.