Dişli ve İnci’den, şehit ailelerine iftar

Türk Bayrağı hediye edildi

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından,  Sakarya genelindeki şehit ailelerine Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde iftar yemeği verildi.
Bayraktepe’de verilen iftara,  Türk-İş Genel Sekreteri ve  Demiryol-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay, Sakarya AK  Parti Milletvekili  Şaban Dişli, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek jandarma Garnizon Komutanı Üst. Hasan Dağcı, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğünü vekaleten yürüten  Emniyet Amiri Bülent Ay, Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı  Niyazi Borinli,  AK Parti Hendek İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Paşakaba, AK  Parti Hendek İlçe Başkanı A.Kemal Sofu, Hendek Müftüsü Ekrem Saylam ve şehit aileleri katıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, masaları gezerek  misafirlerle tek tek ilgilendi.

Yemeğin ardından ilçe müftüsü Ekrem Saylam dua etti

Hendek’teki şehitlerin çoğu öğrencimdi

İftar sonrası bir konuşma yapan,  Hendek Belediye Başkanı Ali İnci;  kendisinin bir şehit babası olmadığını, ancak  öğretmen olması nedeniyle  şehit hocası olduğunu belirterek  “ Öğretmen öğrencinin babası, öğrencide öğretmenin evladı gibidir. Hendek’deki şehitlerimizin büyük çoğunluğu benim öğrencim. Onları toprağa koyarken kendi ellerimizle koyduk. Bu ölüm hepimizin çocukları için çok farklı,çok değerli bir ölüm olmuştur ve bizede, aileyede  dünyada ayrı bir şeref katmıştır. Çocuklarımızı rahmetle anıyoruz. O nedenle biz yöneticiler olarak şehitlerimizi hiç bir zaman unutmadığımız gibi, ailelerini de ihmal etmeyeceğiz. Her zaman  şehit ailelerimizin yanında olacağız,   bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz “ Dedi.

Şehit aileleri ile aynı havayı teneffüs etmekten onur duyuyorum

Sakarya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli de,  anne ve babasını yakın zamanda kaybettiğini belirterek, “  Siz şehit aileleri ile birlikte aynı havayı teneffüs etmekten mutluluk , sevinç  ve onur duyuyorum.  Sizler bu vatan için evlatlarınızı bu vatanın bekası uğruna toprağa verdiniz. Büyük mertebeye erişmiş ailelersiniz. Allah onların cenneteki makamlarını daha da yüceltsin. Allah onları peygamberimize komşu eylesin. Kuranı kerimde üç gurubun insanlara  şefaat edeceğini söylüyor Şehit ailelerine her zaman sahip çıkmak gerekir. Hükümetimiz de bu konuda  imkanlar doğrultusunda , bütçelerinin el verdiği doğrultuda  elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sizlerle burada bulunmaktan çok memnunum .  Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. İnşallah tekrarını da yaşatsın Dedi.
 
Sizlerin her sıkıntınızda bizim sorumluluğumuz var

Kaymakam  Mustafa Ayhan’da yaptığı konuşmasında, “Sizlerle birlikte güzel bir Ramazan akşamında  birlikte olmaktan  büyük mutluluk duyuyorum. Her yıl  Ali İnci Başkanımızın katkılarıyla Bayraktepe’de gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen bu iftarlarda  bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Şehit ailelerimizi ve yakınlarını bu vesile ile bu güzel atmosferde ağırlamak , sıkıntılarına derman olabilmek, onlarla konuşabilmek, çocuklarımızla beraber olabilmek ve büyüklerimizin ellerinden öpebilmeye vesile olan bu yemeğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devlet olarak her zaman şehit ailelerimizin ve yakınlarının yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade eder hepinize saygılarımı sunarım. Sizlerin herhangi bir sıkıntınızda  bizlerinde sorumluluğu bulunduğunu bilmenizi istiyor, yaklaşan ramazan bayramınızı tebrik ediyorum” Dedi.

Şerbet ve hediye

Gecede, Osmanlı  kıyafetleri giymiş gençler misafirlere şerbet ikramı yaparken,  tüm şehit ailelerine, Hendek Belediyesi tarafından birer Türk Bayrağı ile bayram çukulatasının bulunduğu çanta hediye edildi.