Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde düzenlenen törende 900 öğrenci kep attı. Törene , Garnizon Komutanı Jandarma Üst Teğmen Hasan Dağcı, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Çizer, İlçe Emniyet Müdürü Metin Çetgeroğlu, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç, Akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Sorumluluk alma zamanı

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, bu coşkulu günde bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, öncelikle velilere seslendi “ Dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızın bugün mürüvvetlerini görüyorsunuz. Sizlerin mutluluğunu paylaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da evlatlarınız sizlere güzel mutluluklar yaşatır “ Diyerek öğrencilere seslendi. Karakuş “ Bundan sonra hata yapma lüksünüz bitti ve sorumluluk alma zamanınız geldi. Siz yükselen nesillerin, gelecek nesilleri, bilgili ve ahlaklı olarak yetiştirmenizi istiyoruz “ Diyerek, yeni mezunları tebrik etti.

Zorlu maratonu bir nefeste koştuk

Eğitim Fakültesi birincisi, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü mezunu Songül Saraç da bir konuşma yaparak “ Dört yıllık lisans eğitimimi üç yılda bitirmiş olmamdan dolayı, sizlerin Hendek’te geçirmiş olduğunuz dört yıl ve benim geçirmiş olduğum üç yılda, birlikte güldük, birlikte ağladık, zaman zaman zorlu sınavlar için sabahlayarak bu zorlu maratonu bir nefeste koştuk. Bizlere emanet verilen Bayrağı, bir sonraki arkadaşlarımıza devretmeye geldik. Tüm zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren değerli öğretmenlerimize, mezun arkadaşlarım adına teşekkürü borç bilirim. Her zaman en yakınımda olan ve desteklerini esirgemeyen aileme teşekkür ediyorum “ Dedi.

Konuşmaların ardından, okul ve bölümlerde, birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi.

900 mezun

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden, sınıf öğretmenliği, fen bilgisi, sosyal bilgiler, Türkçe, bilgisayar öğretim teknolojileri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü, zihinsel engelliler, ilköğretim matematik, beden eğitimi ve spor öğretmenlikleri bölümlerinden toplam 900 öğrenci mezun oldu.

Program sonunda yemin törenine geçildi. Mezun olan öğrenciler, Eğitim Fakültesi birincisi, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü mezunu Songül Saraç eşliğinde hep birlikte yemin ederek ant içtiler.

Program bitiminde öğrenciler hep birlikte kep attılar.