Bakale Guzum Nerlerdesiniz Grubu Çanakkale’de”

Kuruluş amacı; Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan ve ortak paydası Hendek olan hem şehirlilerimizi ortak bir çatı altında toplayarak, iletişim halinde olmalarını sağlamak, sosyal etkinlikler ve projeler düzenleyerek ilçemizin adını duyurmaya çalışmak ve ihtiyaç halinde bir bütün olmak olan “Hendek’liler Bakale Guzum Nerlerdesiniz”, grubu üyeleri 6. Organizasyonu dahilinde 10.11.12 gibi anlamlı bir tarihte Çanakkale’yi ziyaret ettiler.

Yaklaşık 3 aylık hazırlık dönemi kapsamında geziye katılacak olan grup üyelerine bu anlamlı günü hakkıyla yaşatmak adına çalışan grup yönetimi, katılımcıların memnuniyeti karşısında mutlu olduklarını ve sayfanın amacı doğrultusunda bir organizasyonu daha başarı ile bitirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etmişleridir.

Ulusal bir destanın yazıldığı topraklarda olmanın verdiği haz ile tüm yorgunluklarını unutarak, her saniyesinden faydalanmaya çalıştıklarını belirten grubun kurucusu Sayın Melda BAŞÇAKIR; “ Gezimize katılanların duygu ve düşüncelerinin pozitif olması ve verdikleri destek, henüz çok başında olduğumuz yolun doğru yol olduğunu bizlere gösterdi. Bildiğiniz gibi sayfamız dahilinde hiçbir siyasi, reklam ve rencide edici uygulamaya izin vermiyoruz. Çünkü sayfamız siyaset veya reklam sayfası değildir. Temel amacı tüm Hendek’lileri birbirine yakın etmektir, hepimizin günün birinde bilmediği bir yerde birine ihtiyacı olacaktır. Birçoğumuz, çocuklarımızı askere veya okula gönderdiğimiz de hep oralarda birilerini aramışızdır, evladımıza göz kulak olsun, yardım etsin diye. Veya dara düştüğümüzde… İşte, amacımız, aramadan her yerdeki tüm Hendek’li hem şehirlilerimize ulaşmak. Bu amaç doğrultusunda da hem şehirlilerimizin yüz yüze görüşüp tanışabilecekleri organizasyonlar düzenlemekteyiz. Altıncısını Çanakkale gezisi olarak düzenlediğimiz organizasyonumuzda Hendek’liler birbiri ile tanışma imkânı bulmuştur. Buda bizi çok mutlu etmiştir.

Tek üzüldüğümüz nokta ise, katılımın istenilen düzeylere ulaşmaması. 41 kişi ile gezimizi gerçekleştirdik. Dilerdik ki, onlarca otobüs dolusu Hendek’li ile Çanakkale’de olalım. Ama inanıyoruz ki ilerleyen zamanlarda katılım daha üst seviyelere çıkacaktır. Şimdiden bir sonraki organizasyon planlaması yapılmış durumdadır. Yönetici arkadaşlar bu çalışma ile ilgili bilgileri sayfamızda bir süre sonra paylaşacaklar.

Gezimizin gerçekleşmesinde emeği geçen yönetici arkadaşlarım İbrahim Üstüncan, İsmail Zeki Ersoy, Ayşegül Arutan ve Serhan Türedi’ye, Çanakkale anlatılmaz yaşanır diyerek, bize, Çanakkale’yi saniye saniye yaşatan akademisyen ve Çanakkale aşığı rehberimiz Erdoğan Beye, ulaşımımızı gerçekleştiren firmamız adına Hüseyin ve Aykut Bey, her türlü desteğini bizden esirgemeyen Hendek haber’e çok teşekkür ediyoruz. Ben burada bir nokta koyarak katılımcılarımızın gezi hakkındaki görüşlerine yer vermek istiyorum ” ifadesinde bulundu.

Gezi katılımcılarının, geziye dair görüşleri ise şöyle;

Dilek ÜSTÜNCAN LİMAN : “Özellikle bu geziyi düzenleyen büyüklerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Yıllardır gelmek istediğim manevi değerleri yüksek olan bu yere, böyle anlamlı günde ve sizlerle geldiğim için çok mutluyum. Gezilerimizin devamını diliyorum. Ayrıca rehberimize sonsuz teşekkürler.

Aycan ATABEY : Böyle anlamlı günde böyle bir geziyi düzenleyen herkese çok ama çok teşekkürler. Gruptaki herkes, özellikle rehberimizin o etkileyici anlatımı karşısında çok memnun kaldık. Bir dahaki organizasyonda da eminim yine böyle memnuniyet duyacağım.

Nezihe YAZAR : Büyük küçük herkesin mutlaka gerçekleştirmesi gereken bir gezi oldu. Ayrıca Ata’mızın ölüm gününde geziyi çok daha anlamlı kıldı. Turgut Özakman’ın kitabını sanki canlı ve uygulamalı tekrar okumuş gibi hissettim.

Geziye katkılarını esirgemeyen herkese çok teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tip ya da daha farklı etkinliklere katılımı çoğaltmak adına ne yapılabilir konusunun üzerinde durmamız gerektiği kanısındayım.

Esra GEL : Öncelikle böyle bir gezi düzenlediği için sayfa yönetimine teşekkür ederiz. Bu gezi bizler için gerçekten çok faydalı oldu. Çanakkale Savaşının kolay kazanılmadığını milli birlik ve milli irade sayesinde kazanıldığını bir kez daha öğrendik. Ve diyorum ki; “Ne Mutlu Türküm Diyene“

Özgür – Bahar – Ayşe UYAR : Mükemmel bir kadro ile, mükemmel bir anlatımla bu topraklardaki muhteşem mücadeleyi bir kez de biz yaşadık. Duygulandık, gururlandık, birbirimize kenetlendik. Bu organizasyona ön ayak olan herkese sonsuz teşekkürler

Burcu ÜSTÜNCAN : Gözyaşlarıyla dolu bir geziydi. Beklediğimizin de üstünde iyi geçti. Organizasyon için çok teşekkürler. Yeni organizasyonlara da katılmayı çok istiyorum.

Nursel BULCA : 10 Kasım gibi önemli bir günde Çanakkale gezisinin güzelliğini kelimeler ile anlatmak mümkün olsaydı, nasıl anlatılırdı bilemiyorum.








 Hendek Grubu Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği'nde