Fuarda, öğrencilerin yaptığı, Fen, Matematik, , Güneş Enerjisiyle çalışan araba gibi toplamda 52 proje yer aldı.105 öğrencinin katıldığı Bilim Fuarı’nın proje sorumluluğunu üstlenen Fen ve Teknoloji öğretmeni İbrahim SAKICI ve okulun öğretmenleri  oldu.Öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri proje ve deneyleri sergilediklerı fuara Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabrı DOĞAN,Şube  müdürleri  okul müdürleri  ve veliler katıldılar. Projeler fuara katılanlara tek tek anlatıldı. Öğrenciler yaptıkları deneylerle izleyenlere görsel şov sundu.

AMAÇ BİLİM VE BİLİMSEL GELİŞMELERİ ÖĞRENCİLERE SEVDİRMEK

Okul müdürü Kadir GÖRME, fuarda 52 farklı projenin bulunduğunu söyledi. GÖRME, fuarın amacının öğrencilere bilim ve bilimsel gelişmeleri sevdirmek olduğunu belirterek, "3 ay boyunca 105 öğrencimizle Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Teknolojik Tasarım, Türkçe, Sosyal Bilimler, Din Kültürü , Bilişim ve teknoloji dahil bütün branşları birleştirerek her öğrenci kendi yeteneklerini ortaya koydu. Biz öğrencilerimize hayal ettiklerini yaptırmaya çalıştık. Bu şekilde öğrencilerimize hayal sınırlarını göstermeye çalıştık. Bu projeleri çocuklar kendileri yaptıkları için ileride daha büyük projelere girmekten çekinmeyeceklerdir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabrı DOĞAN, ise fuarı çok beğendiğini belirterek, "Çocuklarımızın güzel eserlerini gördük. Bu nedenle fazlasıyla mutlu oldum. Okul müdürümüz ile fen bilgisi ve teknoloji hocamızın büyük destekleri oldu. TÜBİTAK’tan aldıkları destek ile 52 projeleri var. Fuarın amacı öğrencilerimizin yapmak istediklerini, hayallerini yansıtması açısından önemli" dedi. Fuara, öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.