Senem Polat'ın sunuculuğunu yaptığı program , Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Nisanur Aydın yaptı konuşması şöyleydi ; "Toplumsal hayatta karşılaşılan ve çözümünde zorlanılan problemler,yardımlaşma yoluyla kolaylıkla çözülür." ardından  doğal afetlerde yaşamını yitirenler ve vatanımız için savaşırken şehit olan büyüklerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla devam eden programda  Şiirler , Yazılar ve günün anlam ve önemini vurgulayan bire yazı seslendirildi. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 10/B Sınıfı öğrencilerinden Zeynep Çakı yaptı.

Konuşması Şöyleydi ;  "Sivil savunma;düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız,koruyucu,kurtarıcı önlem ve çabaları kapsar.Ulusal varlığın sürdürülmesi için topyekun bir savaşın koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur.Bir savaşla karşılaşıldığında yıkıcı etkisi yüksek modern silahlarla karşılaşacak olan sadece silahlı kuvvetler ve stratejik noktalar değildir.

Günümüz silahları güç yönünden çok büyük bir gelişme göstererek cephe savaşları dönemini geride bırakmıştır.Artık savaşlar cephelerde silahlı kuvvetler arasında değil,devletler ve milletler arasında yapılacak olan bir ölüm kalım kavgası niteliğini taşımaktadır.

Böyle bir durumda silahlı kuvvetlerimizi destekleyebilmek,ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli,planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız.

Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma,yalnız savaşta değil,barışta olabilecek deprem,yangın,su baskını,kaza gibi büyük felaketler için de yararlıdır."

Günün hatıra fotoğrafının çekilmesinin artından program son buldu.