Sakarya ili Hendke ilçesinde kurulu olan Hendek 2. OSB Müteşebbisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Meral, Başkan Yardımcısı Tebliğ Yeğenoğlu ve yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan OSB heyeti, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti


Hendek 2. OSB Müteşebbisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Meral, Başkan Yardımcısı Tebliğ Yeğenoğlu ve yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan OSB heyeti, 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ettiler. 
Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kösemusul ilimizin Organize Sanayi Bölgeleri ile yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağını dile getirerek düzenli sanayileşmenin önemine değindi.
Kösemusul konuşmasının devamında; "Sakarya, tarihsel niteliği, coğrafi konumu, sanayi, tarım ve hizmet sektörü alanlarındaki avantajları ve gelişmişliği ile Türkiye'nin önemli kentlerinden biri. 
3 saatlik uçuş mesafesinde 7.02 Trilyon Avro pazar payına ulaşılabiliyor. Son on yılda ülke ekonomisinin hızlı büyümesi ve özellikle İstanbul'un bir finans merkezine dönüştürülerek sanayisinin bir tarafta Trakya diğer tarafta Kocaeli-Sakarya hattına kaydırılma çalışmaları çerçevesinde ilimizde bir hareketlilik yaşandığı ve artarak yaşanacağı hususu bir gerçekliktir. Bölgenin lojistik önemi gittikçe arttı. Buna paralel olarak ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerinin önemi de artıyor. Bu anlamda ilimizin önemli OSB'lerinden birisi olan 2. OSB'nin de daha nitelikli bir şekilde ilerlemesi için çaba göstermeliyiz. Eksik çalışmalar tamamlanarak rehabilite edilmesi gereken hususlara ağırlık verilmeli, devam eden inşaatlar tamamlanarak arsalar yatırıma hazırlanmalıdır. 2. OSB'nin bu anlamdaki çalışmaları için temsil görevimizi her şekilde yerine getiririz." dedi. 
Hendek 2. OSB Müteşebbisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Meral ise Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumu hakkında bilgi vererek şu an itibariyle yaklaşık 3500 kişilik bir istihdam mevcut olduğunu ifade etti.