FOLKEM’den, İnci’ye plaket, Hendek FOLKEM Derneği, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret ederek halk oyunlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. 

Yöremiz zengin

Hendek Gençlik Merkezi’nde Başkan İnci’yi ziyaret eden Hendek FOLKEM Derneği Başkanı Murat Güdek, halk oyunlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Başkanımız derneğimizin kuruluşu aşamasından, yer tahsisine kadar her alanda bizlere destek olarak halk oyunlarına verdiği önemi göstermiştir. Halk oyunları içinde barındırdığı melodi, ritim ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıktığını hepimiz biliyoruz. Yöremiz bu konuda çok zengin. Bu zenginliği yaşatmayı hedefliyoruz”diye konuştu.

Halk oyunları yaşayacak

Başkan İnci Hendek’te yaşayan kültürlerin tamamının halk oyunlarını yaşatmayı hedeflediklerini belirterek,“Halk oyunları, birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten Halk Oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle ülkemiz insanının bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişiminin de sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Sakarya’da bu konuda çok zengin bir yöre.


Hendek olarak bünyemizde kurduğumuz FOLKEM ile ilimizde bulunan halk oyunlarını yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.