Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında ilçe müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında eğitim vermeye başladı. İlk olarak Sarıdede Kuran Kursunda eğitime başlayan Emniyet Ekipleri öğrencilerle bir araya gelerek onlara trafikte nasıl güvenli olunur gibi konularda seminer verdi.

Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Cafer Baykal öğrencilere, trafikte çocukların en çok dikkat etmesi gereken kuralın  emniyet kemerlerini takmaları olduğunu vurguladı. Amaçlarının trafikte vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden trafik memuru, öğrencilerin servis araçlarını kullanırken, karşıdan karşıya geçerken ve araçlarda ön koltuklara oturmamaları konusunda dikkat meleri gerektiğini söyledi.

Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ise öğrencilere herhangi bir olumsuz durumda hemen 155 Polis İmdat Hattını aramalarını ifade etti ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan WhatsApp İhbar Hattı hakkında bilgi verdi.

Sarıdede Kuran Kursu Müdürü Ömer Hüsnü Zengin ise Emniyet Müdürlüğüne ve Polis Memurlarına öğrencileri bilinçlendirdikleri için memnuniyetlerini ifade etti. Zengin “ yaptığınız ziyaret için sizlere teşekkür ederim. Bizleri ve öğrencileri mutlu ettiniz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin ve sizleri korusun” dedi.