Rasim Paşa Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Toplum Destekli Polis Yavuz Özdemir ve Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr. Elif Arslan katıldı.  Seminere Hendek Anadolu Lisesi 9. Sınıflardan 194 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Sakarya ili coğrafi konum itibariyle önemli noktada olduğunu ifade eden Özdemir, ilimizde ve ilçemizde genç nüfusun fazla olduğunu belirtti. Gençlerin fazla oluşunun önemine değinen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti, “ uyuşturucu tacirlerinin ilk hedefi gençlerdir. Bu zehir tacirlerinin tek derdi sizlerden para koparmak ve sizin genç beyinlerini zehirlemektir. Gençler kendinizi çok iyi koruyun. Arkadaş çevrenize dikkat edin çünkü uyuşturucu gibi maddeler bir dosttan arkadaştan bulaşır. Uyuşturucu tacirlerinin siz gençleri yok etmesine fırsat vermeyin” dedi.
 
Uyuşturucu maddelerin vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Arslan,  bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasının bağımlılık olduğunu söyledi. Arslan konuşmasına şöyle devam etti " madde bağımlısı olan bir kişi Her durum ve koşulda maddeyi almak için engellenemeyen bir arzu ve istek duyar. Madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanımını ve dozunu arttırır. Zamanının büyük bir dilimini madde arayarak geçirir” dedi